Értékes helyezések az U23-as Eb-n

ápr 16, 2018 | Archív

Esztergályos Patrik (férfi párbajtőr) a hatodik, Mesteri Viktória (női tőr) a nyolcadik helyen végzett a jereváni U23-as Európa-bajnokság második napi versenyein. Gratulálunk a vívóknak és mesterüknek

Mindösszesen három versenyző – illetve egyesület – vállalta az indulást a jereváni U23-as Eb második napján. Ez a szám jobb a harmadik napiénál, kedden ugyanis egyetlen magyar sem lép majd pástra…

Hétfőn viszont igen, és Esztergályos Patrik a hatodik, Mesteri Viktória a nyolcadik helyen végzett. Férfi párbajtőrben Patrik Farkas Csabához hasonlóan biztosan vette a csoportkört. A 32 között egyetlen tussal legyőzte a spanyol Barguest (14:13), majd a nyolcaddöntőben kettővel az olasz Martinit (15:13). Az éremért azonban a francia Gally jobbnak bizonyult (8:15). A másik magyar, Farkas a 32-ben búcsúzott (Jurka, 8:15).

Patriknak nem ártott meg Martini – legyőzésével jutott a 8 közé.

Női tőrben Mesteri Viki éppen csak tovább evickélt a csoportkörből, utána viszont az olasz Ricci (15:14), majd a lengyel Lachman (15:7) legyőzésével a nyolc közé jutott. A negyeddöntőben a román Maria Boldorral szemben maradt alul 13:15-re. 

Mesteri Viki a lengyel Lachmant biztosan verte a 8-ért.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Jereván.

Férfi párbajtőr egyéni, 59 induló. A csoportmérkőzéseken: Esztergályos Patrik 5 győzelem/1 vereség, Farkas Csaba 5/1 (továbbjutottak). 

A legjobb 16 közé jutásért: Esztergályos-Bargues (spanyol) 14:13, Farkas-Jurka (cseh) 8:15.

Nyolcaddöntő: Esztergályos-Martini (olasz) 15:13.

Negyeddöntő: Esztergályos-Gally (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Lopez-Pourtier (francia), 2. Gally (francia), 3. Bayard (francia) és Brujev (orosz), …6. Esztergályos Patrik (edző: Partali Csaba, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …18. Farkas Csaba.

Női tőr egyéni, 35 induló. A csoportmérkőzéseken: Mesteri Viktória 2 győzelem/4 vereség (továbbjutott). 

A legjobb 16 közé jutásért: Mesteri-Ricci (olasz) 15:14.

Nyolcaddöntő: Mesteri-Lachman (lengyel) 15:7.

Negyeddöntő: Mesteri-M. Boldor (román) 13:15.

Végeredmény: 1. Sinigalia (olasz), 2. M. Boldor (román), 3. Lacheray (francia) és Bianchin (olasz), …8. Mesteri Viktória (edző: Feczer Viktor, válogatott edző: Marco Goncalves).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események