Hír

Kijelölték a világbajnoki csapatot

  • 2018.06.28

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén kijelölték a vuhszi világbajnokságon részt vevő magyar válogatottat, továbbá többek között elfogadták a következő szezon versenynaptárát.

Éppen egy hete nyert parádés Európa-bajnoki aranyérmet Újvidéken a magyar válogatott, és pontosan három hét múlva rajtol a kínai Vuhsziban - nem messze Sanghajtól - a világbajnokság! A csütörtöki elnökségi ülésen természetesen ez volt a fő téma. Az Európa-bajnokság értékelését Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány betegsége miatt elhalasztották. A Magyar Vívó Szövetség kijelölte a július 19-én kezdődő világbajnokságon részt vevő magyar válogatottat. Sok meglepetés nem érhetett senkit, az Eb-hez képest egyetlen helyen történt változás, az is tudatosan, már korábban megtervezve. Tizenegy egyesület, közte két vidéki klub delegált versenyzőt a vb-re, és kívánunk ez úton is sok sikert a mieinknek az esztendő legfontosabb versenyére - természetesen az elkövetkezendő időszakban tudósításaink legjava is a világbajnokságról szól majd. 

A Csampa Zsolt elnök által vezetett ülésen emellett véglegesítették a következő szezon versenynaptárát. A testület egyben megválasztotta azokat az újabb magyar hírességeket, akiket javasol a nemzetközi szövetség, a FIE által létrehozott “Hall of Fame”-be, azaz a “Hírességek Csarnokába” történő felvételre. Kabos Endre, Petschauer Attila, Sákovicsné Dömölky Lídia, Fenyvesi Csaba, illetve Vass Imre vívómester kerülhet be a vívólegendák közé. 

A vuhszi világbajnokságon (július 19-27.) részt vevő magyar válogatott. 

Férfi kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (GEAC), Szatmári András (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas). Férfi párbajtőr: Bányai Zsombor (Vasas), Berta Dániel (Honvéd), Peterdi András (Honvéd), Rédli András (Honvéd). Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Frűhauf Benjámin (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Németh András (Honvéd). 

Női kard: Katona Renáta (Vasas), László Luca (UTE), Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC). Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Szabó Réka (AVA), Szász-Kovács Emese (Vasas). Női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Kreiss Fanni (UTE), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE). További híreink

Aktuális

Hétvégi összefoglaló: a női párbajtőrcsapat ötödik, Budai Dorina a hatodik helyen zárt a barcelonai Vk-n. A torinói tőr GP-n Dósa Dani legyőzte a világranglista-első brit Kruse-t, nyolcaddöntős lett. Férfi párbajtőrcsapatunk kilencedik a vancouveri Vk-n.

Eseménynaptár

X