Vk-aranyérmes a junior férfi párbajtőrcsapat!

okt 15, 2017 | Archív

A legnevesebb riválisokat is biztosan legyőzve lett aranyérmes az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat a rigai Világkupán. Gratulálunk!

Teljes siker Rigában! A nagyszerűen sikerült szombat után, amikoris az egyéni Világkupa-versenyen Andrásfi Tibor arany-, Bányai Botond bronzérmet nyert, a csapat is nagyot alkotott. Kőkemény ágon, magabiztos győzelmekkel szerzett aranyérmet a válogatott, amely ezzel totális sikert aratott a nagyon erős Világkupa-állomáson! Már a nyolcaddöntőben Oroszország volt az ellenfél – erősebb nemigen lehetett volna. A 45:38 után jött a negyeddöntőben Olaszország, és egy 39:36. Mint később kiderült, ez volt a legszorosabb meccsünk… Az elődöntőben Észtország kapott egy borzasztóan sima 45:25-öt, majd a döntőben a fegyvernem nagyhatalma, Franciaország következett. Azonban ezen a napon ez sem jelentett problémát, az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású “szupercsapat” 33:26-ra nyert, és így aranyérmet szerzett. Gratulálunk a fiúknak, Eitner Kinga válogatott edzőnek és a mestereknek egyaránt. 

Bende Bence, Nagy Dávid, Koch Máté és Andrásfi Tibor, az "aranycsapat".

 Az eredményhirdetés után a hétvége legjobbja, Andrásfi Tibor nyilatkozott honlapunknak. “Remekül alakult ez a hétvége. Nagyon készültem rá, a közelmúltban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna. Most viszont összejött… Az egyéni versenyen nagyon jól ment a vívás, minden sikerült – egészen a doppingvizsgálatig. Ott ugyanis hajnali fél négykor végeztem. Igaz, ötször is produkáltam mintát, de túl sok vizet ittam, és nem találták megfelelő sűrűségűnek az anyagot… Így aztán alig aludtam a mai verseny előtt, és az elején akadozott a gépezet. De aztán belejöttem, a többiek pedig remekeltek, igazi csapatot alkottunk, valaki mindig húzott, szuper hétvége volt!” Nem vitatkozunk – az volt! 

Fentebb említett fiatalemberek, valamint Halla Péter, Eitner Kinga és az édesapa-mester Andrásfi Tibor, valamint a mosolygós zsűri, Markovics György.

Junior női párbajtőrözőink a németországi Laupheimben szerepeltek Vk-csapatversenyen, és a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta összeállítású csapat a hatodik helyen zárt. Könnyen végezhetett volna előrébb is, hátrébb is… A nyolcaddöntőben ugyanis egyetlen tussal nyert Németország ellen (28:27), majd a negyeddöntőben ugyanennyivel kapott ki Lengyelországtól (30:31). Így az 5-8. helyért vívhattak tovább a mieink, “természetesen” újabb két szoros mérkőzés következett, és a sorminta sem változott. Győzelem Nagy-Britannia (35:34), majd vereség Izrael ellen (42:45), mindez a hatodik helyet jelentette. 

Eredmények. 

Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Riga, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Oroszország 45:38 (Koch +10, Nagy +7, Andrásfi -5, Bende -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 39:36 (Koch +5, Andrásfi 0, Nagy -2).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 45:25 (Nagy +10, Koch +7, Andrásfi +3).

Döntő: Magyarország-Franciaország 33:26 (Andrásfi +4, Koch +3, Nagy 0).

Végeredmény: 1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: id. Andrásfi Tibor, Patócs Zsolt, Halla Péter), 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok.

Női párbajtőrcsapat, Laupheim, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 28:27 (Petri +4, Gnám 0, Nagy -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 30:31 (Petri +3, Nagy +1, Gnám -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 35:34 (Petri +2, Nagy +1, Dékány -2).

Az 5. helyért: Magyarorzág-Izrael 42:45 (Petri +1, Dékány -1, Nagy -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Oroszország, …6. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM