1000 induló – páston a legfiatalabbak!

márc 13, 2017 | Archív

Miközben a hétvégén - a karácsonyi szünetet leszámítva - szeptember után először maradt versenymentesen a kadet, junior és felnőtt korosztály, a legfiatalabbak idehaza mindhárom

Miközben a hétvégén – a karácsonyi szünetet leszámítva – szeptember után először maradt versenymentesen a kadet, junior és felnőtt korosztály, a legfiatalabbak idehaza mindhárom fegyvernemben pástra léptek. Budapesten, Bükön és Esztergomban a különböző korosztályokban mindösszesen 1006-an indultak – ez igen!

„Életkép” Bükfürdőről, a párbajtőrözők Olimpici versenyéről.

A prímet, „természetesen” a párbajtőr Olimpici vitte el. Ezúttal az egyik hagyományos helyszínen, Bükfürdőn randevúztak a fegyvernem képviselői, és a péntektől vasárnapig tartó maratoni vesenysorozaton nem kevesebb, mint 590 induló akadt. (A tényszerűség kedvéért tegyük azt is hozzá, hogy itt volt a legtöbb versenyszám, és a létszámban duplázódik, ha valaki több korosztályban vett részt.)

Vasárnap délutáni eredményhirdetés Bükfürdőn.

Lassan kardban is hagyományossá válik az esztergomi helyszín, ahol a „legnagyobbakhoz” hasonlóan a Gerevich-Kovács-Kárpáti Kupáért vívnak a fiatalok. Rendkívül örömteli, hogy látványosan növekszik a fegyvernemben az indulók létszáma. Ezúttal akadt olyan korcsoport, melyben 90-en léptek pástra, ilyen régebben nemigen fordult elő, összesen pedig 326 induló volt! A tőrözők a fegyvernem bázisában, a Törekvés csarnokában vettek részt a Fülöp Mihály emlékversenyen. A 190-es indulólétszámon még lehet javítani, de ez már legközelebb bizonyosan így lesz!

(A versenyek részletes eredményei megtalálhatóak honlapunkon az „Eredmények” rovatnál, facebook-oldalunkon, illetve az olimpici.hu honlapon.)

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM