24 órás vívórekord Orosházán

szept 21, 2016 | Archív

Egy napon keresztül folyamatosan vívtak Orosházán! A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szervezésében több mint huszonnégy órán keresztül kardoztak a vállalkozó kedvűek, így

Egy napon keresztül folyamatosan vívtak Orosházán! A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület szervezésében több mint huszonnégy órán keresztül kardoztak a vállalkozó kedvűek, így bekerülhetnek a rekordok könyvébe. Az eseményen aktívan részt vett az athéni olimpia ezüstérmese Nemcsik Zsolt, és ott volt Rédli András, a riói olimpián bronzérmes férfi párbajtőrcsapat tagja is.

nemcsik-oros Nemcsik Zsolt (balra) is „rekorder” lett – részt vett a 24 órás vívásban. (Fötók: Domján Róbert, oroscafé)

24 óra, 4 perc és negyvennyolc másodpercen át vívtak egyfolytában Orosházán, ez idő alatt összesen 4912 tust adott a mintegy ötven résztvevő! Ezzel új rekord született, melyet hitelesítettek is – arról nem szól a fáma, hogy a régi csúcsot ki és mennyivel tartotta… A különleges rendezvényen az első asszót az athéni olimpia kardvívó ezüstérmese, Nemcsik Zsolt vívta a legjobb helyi versenyzővel, Kovács Balázzsal, a folytatásban közel ötvenen léptek pástra, közülük húszan vállaltak oroszlánrészt a rekord felállításában.

24-oras-oros A pihenést többek között így oldották meg a helyi csúcsjavítók.

Az eseményt meglátogatta Rédli András, az olimpiai bronzérmes férfi párbajtőrcsapat bronzémese is, aki ezúttal civilben nézte végig a csúcsjavítást, de hamarosan már ismét a páston láthatjuk. Az orosháziaknak pedig arra is jutott energiája, hogy a “Guinness-rekord” mellett 46-an részt vegyenek az eseményt záró flasmobon – a város főterén. Gratulálunk!!!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események