32-ig jutottak Kínában női kardozóink

márc 25, 2017 | Archív

Három női kardozónk volt érdekelt a kínai Jangzsuban rendezett női kard Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Közülük a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna

Három női kardozónk volt érdekelt a kínai Jangzsuban rendezett női kard Világkupa-verseny 64-es főtábláján. Közülük a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna és Garam Nóra a legjobb 32 között búcsúzott, Katona Renáta az első körben esett ki. Folytatás vasárnap, a Világkupa-csapatversenyével. 

A jelek szerint Arianna Errigo komolyan gondolja. A női tőrvívás olasz klasszisa, egyéni világbajnoka, csapat olimpiai bajnoka saját hazájában látványosan kinyilatkoztatta, hogy Tokióban női kardban és női tőrben egyaránt olimpiai aranyérmet szeretne nyerni. Nos, vívásban ilyen még nem volt, addig eljutottunk mintegy száz évvel ezelőtt, hogy valaki két fegyvernemben induljon, de hogy nyerjen – az manapság totális fantazmagóriának tűnik, vagy legalábbis tűnt eddig… Egy sportág ugyan a tőr és a kard, de két külön világ, mondjuk olyan, mintha valaki sífutásban és lesiklásban is első szeretne lenni. 

Errigo azonban nem viccel, és ennek ezúttal a mi legjobbunk, Márton Anna látta kárát. Történt ugyanis a kínai Jangzsuban, hogy Panka magabiztosan nyerte első asszóját a 64 között a spanyol Perez ellen, majd összekerült a tőrvívás sztárjával. Aki ezúttal 15:14-re legyőzte a mi 22 esztendős sztárunkat. Messzemenő következtetést, persze, ebből ne vonjunk le – legalábbis Panka szempontjából semmiképpen sem. Egy hosszú szezonban ennyi bőven belefér, legjobb kardozónk ebben az idényben is többször igazolta klasszisát. Errigo szavait viszont a jelek szerint nem árt komolyan venni…

A többiekről. Garam Nóri jelentős skalpot szerzett a 64-ben, elvégre egy egyéni világbajnoki bronzérmest vert meg – ráadásul hazai páston. A kínai Shen 15:11-es legyőzése után azonban az olasz Ciaraglia 15:12-re jobbnak bizonyult nála. A harmadik magyar főtáblás, Katona Renáta a főtábla első körében a francia Boudiaftól kapott ki.

A kínai Világkupa-állomás vasárnap a csapatversennyel zárul. 

Eredmények. Női kard Világkupa-verseny, Jangzsu, 125 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Márton-Perez (spanyol) 15:8, Garam-Shen (kínai) 15:11, Katona-Boudiaf (francia) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Márton-Errigo (olasz) 14:15, Garam-Ciaraglia (olasz) 12:15.

Végeredmény: 1. Brunet (francia), 2. Balzer (francia), 3. Zagunis (amerikai) és Criscio (olasz), …17. Márton Anna, …30. Garam Nóra, …47. Katona Renáta, …83. László Luca.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események