45 iskola, 27 millió értékben kapott vívófelszerelést

nov 11, 2016 | Archív

A “Sport legyen a tiéd” akció keretében 27 iskola, a sportágfejlesztési támogatásból további 18, a Sulivívó programhoz most csatlakozó intézmény képviselője vehetette át Csampa

A “Sport legyen a tiéd” akció keretében 27 iskola, a sportágfejlesztési támogatásból további 18, a Sulivívó programhoz most csatlakozó intézmény képviselője vehetette át Csampa Zsolt elnöktől a mindösszesen mintegy 27 millió forint értékű vívófelszerelést, illetve vásárlási utalványt. 

felszereles-csampa Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

A “Sport legyen a tiéd” program idei, második részében az EMMI, az MVSZ és a Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából 27, a Sulivívó programhoz tavaly csatlakozott iskola, mintegy 20 millió forint értékben kapott vívófelszerelést. Péntek délelőtt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartott felszerelésátadóra Csampa Zsolt elnök és Polgár Pál főtitkár mellett megjelentek az érintett iskolák, valamint a befogadó, “mentor” egyesületek képviselői, közte olimpiai és világbajnoki érmes vívók, valamint az intézmények tanulói. 

gyerekek-felszereles-2 Ismerkedés a vívósisakkal…

Csampa Zsolt köszöntője után Imre Géza, az elmúlt négy évtized legeredményesebb magyar párbajtőrözője, riói ezüst- és bronzérmesünk mesélt élményeiről, majd tanítványai – mivel Géza edzőként is dolgozik a Honvédban – mutatták be a párbajtőrvívás alapelemeit a páston. Ezt követően előbb a már említett 27 iskola, majd a programhoz most csatlakozó további 18 intézmény vehette át a vívófelszereléseket, illetve a 400-400 ezer forint értékű Pbt. vásárlási utalványt. 

mindenki-felszereles A felszerelésátadó „tablóképe”.

A programot a riói olimpia emlékezetes pillanataiból készült videovetítés zárta, mely végén elhangzott: a Sulivívó program lehet a garancia arra, hogy a jövőben is hasonló magyar sikerek szülessenek.

gyerekek-felszereles-1 Kezdődhet a Sulivívás!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM