740 – ez ám a szám!

nov 7, 2018 | Archív

A szezon első hazai nemzetközi versenye azonnal nevezési rekordot hozott! A péntektől vasárnapig tartő kadet európai körversenyre három fegyvernemben 740 egyéni induló, és 125 csapat nevezett!

Eddig sem voltak üresek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok pástjai az őszi, budapesti kadet európai körversenyen, ám ekkora “nevezési kedvre” még sohasem akadt példa a sorozat történetében! A péntektől vasárnapig tartó viadalra ugyanis mindösszesen 740 egyéni induló és 125 csapat nevezett. 

Különösen tőrben kellemes meglepetés a hatalmas létszám, hiszen férfi párbajtőrben a 225 fő majdhogynem megszokottnak tekinthető a világversenyeken rendre a legnagyobb létszámú fegyvernem esetében. Tőrben viszont arra tán még egyszer sem akadt példa – idehaza bizonyosan nem… – hogy a női mezőnyben 258-an, a férfiban 257-en lépjenek pástra! A sorozat szabályainak megfelelően érkeznek versenyzők Ázsiából, Afrikából, de még Ausztráliából is, az pedig szinte természetes, hogy Európa valamennyi vívónemzete ott lesz majd a rajtnál. 

A péntek különösen mozgalmasnak ígérkezik, lévén a tőrözők két egyéni versenyszámát ezen a napon rendezik, azaz 515-en vívnak majd reggeltől estig a sportcsarnok 30 pástján. Szombaton a három fegyvernem csapatversenyeit bonyolítják le egymással párhuzamosan, míg a viadal vasárnap a férfi párbajtőrözők egyéni versenyével zárul. Magyar esélyek leginkább ebben a számban várhatóak, elvégre nemrégiben hasonló – igaz, jóval kisebb létszámú – európai körversenyen, a szerbiai Nagybecskereken egyéniben és csapatban is aranyérmet nyertek a magyar tehetségek. Minden esetre ami bizonyos, a sportcsarnok fotónkon még üres pástjain a hétvégén teljes lesz a nagyüzem. Hajrá, magyarok!

A budapesti európai kadet körverseny programja.

November 9., péntek. 9 óra: női tőr egyéni. 11 óra: férfi tőr egyéni. 

November 10., szombat. 9 óra: női és férfi tőr-, férfi párbajtőrcsapat.

November 11., vasárnap. 9 óra: férfi párbajtőr egyéni.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események