80 éves Bakonyi Péter

febr 17, 2018 | Archív

Ma, február 17-én ünnepli 80. születésnapját Bakonyi Péter, világbajnok és olimpiai bronzérmes kardvívó, a szövetségünk korábbi elnöke. Az MVSZ ez úton is kíván jó egészséget és boldog születésnapot!

Bakonyi Péter a magyar vívás emblematikus alakja – nem csupán vívópályafutása okán. Versenyzőként biztos pontja volt a hatvanas évek válogatottjának, egyéni világbajnoki bronzérme mellett tagja volt az 1966-ban, Moszkvában világbajnok kardcsapatnak, mellyel további két olimpiai bronzot is nyert. Pályafutása végig a Budapesti Honvédhoz köthető, sportágának szeretete a mai napig tart, karrriere után is rendszeresen lejárt vívni a fiatalokkal a legendás, Semmelweis utcai vívóterembe, és a mai napig aktív látogatója a vívóversenyeknek.

A nyolcvanas években a Magyar Vívó Szövetség elnökeként is tevékenykedett, majd ugyancsak első embere volt a Budapesti Vívó Szövetségnek. 

Pályafutásával párhuzamosan elvégezte a Műszaki Egyetem villamosmérnöki karát, és szakmájában sportágához hasonlóan magas szinten teljesített. Az MTA SZTAKI-ban igazgatóhelyettesként dolgozott, és helyettes államtitkára volt az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak. 

Ez úton is kívánunk Bakonyi Péternek további jó egészséget és nagyon boldog születésnapot!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM