A 22-es csapdája!

nov 25, 2018 | Archív

Tíz év után jutott Világkupa-versenyen ismét a legjobb négy közé Magyarország női tőrválogatottja! A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina negyedik lett, gratulálunk!

2008. május 18. Akármilyen hihetetlen, Világkupa-versenyen legutóbb ekkor végzett a legjobb négy között a magyar női tőrválogatott! (Figyelem! Eb-bronz és vb 4. hely volt azóta, szigorúan Világkupáról beszélünk.) 2018. november 25-én, a “szűk tíz esztendőt” követően a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina összeállítású válogatott az algíri Vk-viadalon negyedik helyen végzett, méghozzá elsősorban Kreiss Fanni egészen elképesztő bravúrjának köszönhetően.

Persze, ahhoz, hogy az említett “csodáig” odaérjünk, először el kellett jutni a negyeddöntőig. Elvégre a magyar válogatott a viadal előtt 11. volt a világranglistán, így egyáltalán nem volt egyértelmű a kanadaiak elleni győzelem a nyolcaddöntőben. De összejött! Egy másik “csoda”, a 42 esztendősen is remeklő Mohamed Aida, és a nála egy generációval fiatalabb Kondricz Kata egyaránt részt vállalt a nagyon fontos sikerből- 45:37 lett a vége. 

Kreiss Fanni (jobbra) elképesztő bravúrt hajtott végre az amerikaiak ellen.

Ám ezután jött egy olyan “one woman show”, amelyet egyhamar nem felejtünk, és amire nem is igen emlékszünk. A világranglista 3. , 11. és 12. helyezettjével felálló amerikaiak következtek a negyeddöntőben. A mi jelenlegi legjobbjunk, Kreiss Fanni 23. helyen áll ugyanezen lajstromban – csak az összehasonlítás végett. Ám csodaszép sportágunk ismét bebizonyította, hogy a vívás nem matek. A 29 éves újpesti, édesapja, Kreiss Gábor tanítványa úgy jutott el az utolsó asszóig, hogy addigi két ellenfelével szemben plusz hetet hozott. Majd 23:27-es hátránnyal állt fel az utolsó meccsre a világrangsor harmadik helyezett klasszisa, Kiefer ellen. És ezt a csörtét Fanni – nem elírás… – 16:1-re nyerte. Így a vége 39:28 lett, elképesztő fordulat, de tényleg… Fanni ezzel +22-vel zárta a meccset, amit jelen esetben méltán nevezhetünk némileg plagizálva a 22-es csapdájának! Rövidebben: gratulálunk, fantasztikus!

A folytatásban a szakág két szupernagyhatalma, az orosz és az olasz következett, és a korábbinál is nagyobb bravúr már nem sikerült, egy 26:45-ös, majd egy 36:43-as vereséget követően a mieink a negyedik helyen végeztek. Emlékezetes búcsúztatása volt ez a fent említett tíz szűk esztendőnek! Gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek, Marco Goncalvesnek, Kreiss Gábornak és Solti Antalnak!

Eredmények.
Női tőrcsapat Világkupa, Algír, 18 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 45:37 (Mohamed +6, Kondricz +3, Kreiss -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 39:28 (Kreiss +22, Kondricz -3, Mohamed -8).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 26:45 (Zámbó-Gólya -3, Mohamed -5, Kondricz -5, Kreiss -6).

A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 36:43

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, 4. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események