A cancuni selejtezőkkel a felnőttek is elkezdték a szezont

okt 14, 2016 | Archív

Napra pontosan két hónappal a riói olimpia vívóversenyeinek befejezése után a cancuni női tőr Világkupa-verseny selejtezőjével megkezdődött a 2016/17-es felnőtt szezon! Ez úton

Napra pontosan két hónappal a riói olimpia vívóversenyeinek befejezése után a cancuni női tőr Világkupa-verseny selejtezőjével megkezdődött a 2016/17-es felnőtt szezon! Ez úton kívánunk hozzá minden versenyzőnek és mesternek sok sok sikert, és sérülésmentes idényt! A nyitólépés sikerült, a pénteki selejtezők után mind a négy magyar induló a főtáblán folytathatja a Vk-t.

Sok pihenő igazán nem jutott vívóinknak a hosszúra nyúló, de rendkívül sikeres 2015/16-os szezon után. Augusztus 14-én, a riói olimpia zárónapján tette fel az i-re a pontot férfi párbajtőrcsapatunk. Imre Gézáék bronzot nyertek az addigi 2 arany és 1 ezüst mellé, és ezzel a vívósport az elmúlt 44 év legjobb olimpiai szereplését produkálta. 

Nos, a szünet eddig tartott. Pontosabban csak a Világkupa-versenyszünet, elvégre korábban már más versenyeket rendeztek, az edzésekről nem is beszélve, melyeket természetesen  korábban kezdtek meg válogatottjaink. Az október 14-én kezdődő felnőttszezon a júliusi, lipcsei világbajnoksággal ér majd véget. 

A nyitányon a női tőrözők léptek és lépnek pástra péntektől vasárnapig a mexikói Yucatán félszigeten fekvő Cancunban, egyéni és csapat Világkupa-versenyen. A távoli helyszín, a rövid szünet, no meg az olimpia utáni várható generációváltás mind hozzájárult ahhoz, hogy a tavalyinál kevesebb induló, és több neves hiányzó akadt – így van ez rendjén egy újabb olimpiai ciklus legelején. Nem utaztak el Mexikóba többek között az oroszok – élükön a riói aranyérmes Deriglazovával -, a koreaiak és a kínaiak. De hiányzott többek között az ötkarikás ezüstérmes olasz Di Francisca, a bronzérmes tunéziai Boubakri, a két legjobb francia, és még jó néhány további olimpikon. 

cancun-lupi-csoport Cancunban a csoportokat is bemutatták… A képen Lupkovics Dóra (jobbról a második) gruppja, melyből veretlenül jutott tovább.

Miként Knapek Edina, valamint Varga Gabriella magyar részről is kihagyta a nyitó Vk-állomást. Viszont Vancouverből, férje lakóhelyéről utazott a messzi délre Mohamed Aida, aki negyvenévesen vágott neki annak az útnak, amelynek optimális esetben a rekordot jelentő, hetedik olimpiai szereplés lehet a vége… Csapattársakat is kapott Budapestről, ahonnan Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra repült Cancunba. A közel száz fős mezőnyben két magyar lett kiemelt – ilyen is rég volt ebben a fegyvernemben… Mohamed Aida és Kreiss Fanni így közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. A csoportkör után pedik közvetlenül követte őket másik két válogatottunk – Lupkovics Dóri veretlenül, Pásztor Flóra három győzelemmel, egy ráadás asszóval. 

Szombaton tehát valamennyiüknek jöhet a 64-es főtábla, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Cancun, 92 induló. A csoportmérkőzéseken: Mohamed Aida és Kreiss Fanni kiemelt, Lupkovics Dóra 6 győzelem/0 vereség, Pásztor Flóra 3/3.

A legjobb 64 közé jutásért: Pásztor-Oceguera (mexikói) 15:9.

Szombaton a legjobb 64 között: Mohamed-Contreras (mexikói), Kreiss-Chrzanowska (lengyel), Lupkovics-Partridge (amerikai), Pásztor-Ross (amerikai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.