A felnőttek is elkezdik

jan 11, 2018 | Archív

A juniorok után ezen a héten a felnőttek is belevágnak 2018-ba: Katowicében női tőr Vk-t, Budapesten MK-fordulót, egyben U23-as körversenyt rendeznek. A kadetok utolsó nemzetközi válogatójukat vívják.

A nagysikerű junior évnyitó hétvége után most a másik két korosztályon van a sor: nagyüzem lesz a környező országok pástjain, és Budapest ezen a hétvégén sem marad ki a programból. A felnőtt kardozók harmadik, utolsó előtti Magyar Kupa-fordulójukat vívják, a viadal egyben része az európai U23-as körversenynek. A nevezések alapján hazai részről a világbajnok Szatmári András, és az előző évi világranglista győztese, Márton Anna is vállalja az indulást, egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron nem lép majd pástra a honi élmezőnyből. A tét különösen a hölgyek részére nagy, elvégre Panka és Pusztai Liza mögött hatalmas a harc a csapatba kerülésért. Nemzetközi részről az olaszok és az oroszok egyaránt B sorukkal érkeznek, azaz jelentősen erősödik a középmezőny. A versenyt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezzük, szombaton egyéniben, vasárnap csapatban avatnak győzteseket. 

Beindul a Világkupa is. 2018 első eseményét női tőrben, Katowicében rendezik. Gdanskból, azaz az északi vidékről költöztették délre a versenyt a lengyelek, melynek okán egyáltalán nem bánkódunk, lévén itthonról így autóval is megközelíthető az esemény. Tizenkét magyarral, azaz a maximális indulószámmal rajtolunk, és természetesen a teljes élmezőnnyel, élén Mohamed Aidával és Kreiss Fannival. A hagyományoknak megfelelően pénteken és szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket. 

Rendkívüli jelentőséggel bír ez a hétvége a kadet korosztály számára. Valamennyi fegyvernemben ugyanis ez lesz az utolsó olyan európai körverseny, ami beszámít a hazai ranglistába az Európa-, illetve a világbajnokság előtt. Az már most bizonyosan látszik, hogy rengeteg újoncot avatunk majd a szocsi Európa-bajnokságon, igaz, ez elsősorban a korosztályváltásnak köszönhető. Párbajtőrben és férfi tőrben péntektől vasárnapig Pozsonyban, kardban szombaton és vasárnap Mödlingben, női tőrben pedig Poznanban rendeznek versenyeket a hétvégén. Mindenütt: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.