A felszerelés megérkezett, a sikerek majd csapatban jönnek

jan 14, 2017 | Archív

Az algíri női tőr Világkupa-verseny a pénteki kalamajka után szombaton rendben megkezdődött, igaz, a mieink számára viszonylag korán véget ért. A 64-es táblára mind a négyen

Az algíri női tőr Világkupa-verseny a pénteki kalamajka után szombaton rendben megkezdődött, igaz, a mieink számára viszonylag korán véget ért. A 64-es táblára mind a négyen feljutottak, de a direkt kiesés első köre a végállomást jelentette a magyarok számára. 

A csütörtöki kálvária után péntek délután valamennyi felszerelése megérkezett a magyar küldöttségnek, így nem volt akadálya az elhalasztott, szombat reggeli rajtnak, mi több, péntek kora este még könnyű átmozgató edzést is vezényelt Kiss Tibor a hölgyeknek. A kora reggeli csoportmeccseken nagyon hasonlóan szerepeltek a mieink, és ez nem változott a folytatásban sem… A 64-es főtáblára Jeszenszky Szilvi, Lupkovics Dóri, Kreiss Fanni és Mesteri Viki egyaránt bejutott. 

A “csapategység” a folytatásban sem bomlott meg, sajnos… A főtábla első körében ugyanis mindannyian vereséget szenvedtek. Egyik asszó sem volt sima, de a győzelem senkinek nem jött össze. Vasárnap a csapatversenyt rendezik Algírban, bízunk a hasonló egységességben, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Algír, 98 induló. A csoportmérkőzéseken: Lupkovics Dóra 4 győzelem/2 vereség, Mesteri Viktória 4/2, Jeszenszky Szilvia 3/2, Kreiss Fanni 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 64 közé jutásért: Jeszenszky-Kikucsi (japán) 15:5, Kreiss-Kontokrisztopulu (görög) 15:13.

A legjobb 32 közé jutásért: Lupkovics-Hong (koreai) 12:15, Kreiss-Ryan (kanadai) 12:15, Mesteri-Mpah-Njanga (francia) 11:15, Jeszenszky-Cini (olasz) 10:15.

Végeredmény: 1. Thibus (francia), 2. Nam (koreai), 3. Errigo (olasz) és Volpi (olasz), …43. Lupkovics Dóra, …46. Mesteri Viktória, …51. Jeszenszky Szilvia, 52. Kreiss Fanni.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM