A FIE állásfoglalása az orosz doppingügyben

júl 27, 2016 | Archív

Hivatalos állásfoglalást adott ki szerdán a Nemzetközi Vívó Szövetség az orosz doppingügyben. Ennek lényege: valamennyi orosz vívó rajthoz állhat az olimpián, miután az elmúlt három

Hivatalos állásfoglalást adott ki szerdán a Nemzetközi Vívó Szövetség az orosz doppingügyben. Ennek lényege: valamennyi orosz vívó rajthoz állhat az olimpián, miután az elmúlt három évben egyetlen pozitív doppingeredményt sem produkáltak az ország versenyzői.

A FIE szerdai hivatalos közleményében megerősítette, hogy abszolút mértékben támogatja a NOB és a WADA zéró tolerancia elvét a doppingellenes harcban. Kijelentette ugyanakkor, hogy újraellenőrizte azt a 197 tesztet, melyet 2014 és 2016 között az orosz vívók produkáltak 35 különböző országban – közte Oroszországban. Valamennyi vizsgálat negatív eredményt hozott. Azt is hozzátették, hogy a júniusi, toruni Európa-bajnokságon valamennyi, szám szerint 24 orosz vívó átesett a doppingellenőrzésen, és a drezdai doppinglabor közlése alapján ezúttal is valamennyi eredmény negatív volt. 

Ennek függvényében a FIE úgy döntött, hogy valamennyi, a riói játékokra kvalifikációt szerző orosz vívó pástra léphet az olimpián.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM