A hétvége emberei: a kadet női párbajtőrválogatott tagjai

okt 31, 2016 | Archív

Sorozatot indítottunk, melyben az előző hétvége sikeres vívóját, vívóit, mesterét, szakemberét emeljük majd ki. Többnyire az aktuális eredmények dönthetnek, de nem feltétlenül csak

Sorozatot indítottunk, melyben az előző hétvége sikeres vívóját, vívóit, mesterét, szakemberét emeljük majd ki. Többnyire az aktuális eredmények dönthetnek, de nem feltétlenül csak ez alapján születhet a jelölés. A játékban – mert, ugye, ez csak játék… – ezúttal kadet női párbajtőrválogatottunk tagjainak nagyszerű klagenfurti sikeréről számolunk be.

Több mint kétszáz fős mezőny, közel negyven csapat indult a hétvégén Klagenfurtban az európai kadet körverseny női párbajtőr állomásán, ahol a magyar küldöttség kimagaslóan szerepelt. Valamennyi, szám szerint húsz vívó jutott tovább a csoportmérkőzések után, nyolc magyar került a nyolcaddöntőbe, négyen a nyolcas döntőbe (Petri Renáta, Kazár Dóra, Muhari Eszter és Kardos Edina), ketten állhattak dobogóra (Renáta és Dóra), Petri Renáta pedig megnyerte az aranyérmet! A másnapi csapatversenyen két kvartettünk lépett pástra, és mindkettő egy-egy vereséget szenvedett, ezzel végül bronzérem, illetve ötödik helyezés tette teljessé a hétvégi mérleget. Ezúttal tehát nem egy ember, hanem a kadet női párbajtőr szakág szereplését értékeltük jelesre, és Plásztán Attila válogatott edzőt kértük meg arra, hogy értékelje a hétvégén történteket. 

klag-egyeni-galli Az egyéni verseny döntősei, és a mesterek…

“Valóban meseszerű volt, ahogy vívtak a lányok. Az edző számára mindig az a legnagyobb öröm, ha arról tud beszámolni, hogy az egész fegyvernem jól teljesített, és ez most abszolút így történt. Természetesen a legnagyobb gratuláció Petri Renátának jár, aki hibátlan teljesítménnyel, és remek vívással nyerte meg az egyéni versenyt. Abszolút elismerés illeti meg valamennyi érintett mester kollégámat is, de különösen Galli Zsoltot, akinek három békéscsabai tanítványa volt a nyolcas döntőben. Akadtak ugyan hiányzó nemzetek, de nagy mezőny, több mint kétszáz versenyző indult, és valóban mi voltunk a főszereplők. Hatalmas lesz a harc ebben a korosztályban az Európa- és világbajnoki helyekért, sőt, az is valószínűsíthető, hogy a juniorok mezőnyében is több kadet kaphat majd szerepet. Sorsdöntő lesz ebből a szempontból a november, ugyanis hazai válogató, újabb, heidenheimi kadet európai körverseny és a felnőtt országos bajnokság szerepel a feszített programban. Úgyhogy az ünneplésre most abszolút nincs idő, de azért le a kalappal a lányok hétvégi teljesítménye előtt!”

klag-csapat-ivan …és a csapatverseny bronzosai, valamint a mesterek.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.