A hétvége szerdán kezdődött

jan 25, 2017 | Archív

Az utazással telt a szerda a férfi párbajtőr- és a női kardválogatott számára. Az urak csütörtöktől szombatig Heidenheimben, a hölgyek pedig péntektől vasárnap New York-ban

Az utazással telt a szerda a férfi párbajtőr- és a női kardválogatott számára. Az urak csütörtöktől szombatig Heidenheimben, a hölgyek pedig péntektől vasárnap New York-ban vetélkednek egyéniben és csapatban a Világkupa-pontokért. Hajrá, magyarok! 

Heidenheim a vívás állatorvosi lova. A hagyományos, németországi szuperverseny ugyanis a versenynaptárban az egyedüli, ahol pénteken avatnak Világkupa-győztest, ennélfogva már csütörtökön kezdődik a viadal. Ennek oka egyébként prózai. A helyiek ragaszkodnak a hagyományokhoz, és továbbra is megrendezik a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, melynek rangja a Világkupa csapatversenyek bevezetésével erősen megkopott. És ragaszkodnak ahhoz is, hogy mindezt vasárnap tegyék, azaz a megszokott Világkupa-menetrendet egyszerűen egy nappal előrébb tolták. Így csütörtökön és pénteken rendezik az egyéni Vk-t, szombaton a csapat Vk-t, vasárnap pedig a BEK-et, melyen idén a csapat ob-t novemberben megynerő Vasas képviseli a magyar színeket. Előtte azonban három napos vívómaraton lesz Heidenheimben, ugyanis az egyéni viadalra nem kevesebb, mint 310 nevezés érkezett! 

Természetesen ott lesznek a magyarok is – továbbra is egyetlen olimpiai érmessel, Somfai Péterrel a fedélzeten. Imre Géza és Boczkó Gábor “köztes állapotban van”. Egyik klasszisunk sem jelentette be visszavonulását, de egyelőre a pástra sem tértek vissza. Rédli András térdsérülése után már “alapozik”, az ő visszatérése bizonyos, csak várni kell rá. Természetesen a magyar csapat így is a maximális létszámmal, 12 fővel indul a Vk-n, a csapatversenyen pedig a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású válogatott lép pástra. A küldöttség Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző vezetésével szerda reggel útnak is indult az eseményre.

Elindultak a hölgyek is, magától értetődően repülővel, ugyanis az úticél New York lesz. Kissé kalandos az amerikai világversenyek sora, a helyszínek rendre váltják egymást, mindenesetre New York a “bázisnak” tekinthető. Itt ugyanis már a nyolcvanas évek elejétől rendeznek világversenyeket. Igaz, akkoriban a férfiak randevúztak a patinás New York Athletic Club Central Park-i épületében (nők csak különleges esetekben, meghívóval léphettek be), most pedig a hölgyek randevúznak a Brooklyn Bridge lábánál. A mieink Márton Anna vezérletével ott lesznek a mezőnyben, és kíváncsian várjuk, hogy rendkívül fiatal csapatunk az orleans-i bravúrbronz után miként szerepel majd. Itt természetesen péntektől vasárnapig rendezik majd a versenyeket, a döntőkre magyar idő szerint az éjszakai órákban kerül majd sor. 

Ha már hétvége, akkor tegyük hozzá, hogy a szokásos “téli nagyüzem” várható majd a pástokon. Mödlingben, illetve Aix-en-Provence-ban a junior női, illetve férfi tőrözők lépnek pástra, idehaza pedig férfi kardban válogatót, kadet férfi és női párbajtőrben országos bajnokságot rendeznek. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események