A KATTÁRS-on népszerűsítettük az iskolai vívást

szept 20, 2016 | Archív

A hétvégén rendezték Budapesten a Katolikus Ifjúsági Találkozót, amely a KATTÁRS fantázianevet kapta. Az eseményen színpadra lépett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnokunk is, aki dr.

A hétvégén rendezték Budapesten a Katolikus Ifjúsági Találkozót, amely a KATTÁRS fantázianevet kapta. Az eseményen színpadra lépett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnokunk is, aki dr. Dejcsics Konrád OSB bencés szerzetessel népszerűsítette az iskolai vívást.

Kétszeres olimpiai bajnok női párbajtőrözőnk – egyben szövetségünk egyik alelnöke -, Nagy Tímea megszokhatta már azt, hogy különböző rendezvényeken vesz részt, a vasárnap mégis rendhagyó lehetett ezen a téren. Klasszisunk ugyanis a KATTÁRS-on, azaz a Katolikus Ifjúsági Találkozón lépett színpadra méghozzá egy bencés szerzetessel, dr. Dejcsics Konráddal beszélgetett. Utóbbi Pannonhalmán tesz sokat az iskolai vívás fejlődéséért, Nagy Tímea pedig az iskolai vívás arca és mentora is egyben.

kattars-2

Titi így mesélt honlapunknak a budapesti Március 15. téren lezajlott eseményről: “Nagy élmény volt számomra ez a délután, Konrád atyával ugyanis kifejezetten élvezetes a beszélgetés. A fő téma a színpadon természetesen a vívás, az azzal kapcsolatos élmények, és még sok minden más volt. De a színfalak mögött is nagyon fontos beszélgetés zajlott. Az Atya ugyanis erősen kapacitál arra, hogy kezdjünk tárgyalásokat a Testnevelési Egyetemmel azzal kapcsolatosan, hogy a testnevelő tanári oktatáson belül valamiképpen kialakuljon a vívómesterképzés. Ez, gondolom, nem kell magyarázni, hogy új távlatokat jelenthetne az iskolai vívás terén, elvégre szakmailag is képett edzők oktathatnák sportágunkat a testnevelés órákon.”

kattars-1

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM