A legyőzhetetlen Richárd

nov 10, 2018 | Archív

A kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat tbiliszi nyitóversenyének második napján Osváth Richárd férfi tőr egyéni A kategóriában aranyérmet nyert! Gratulálunk neki és mestereinek!

A paralimpiai selejtezősorozat első állomásán Osváth Richárd maga mögé utasította a teljes mezőnyt, egész nap magabiztosan, a vezetést mindig magánál tartva nyerte asszóit. Nem volt könnyű dolga, a veretlen csoportkör után a nyolcaddöntőben a nagyon erős kínai küldöttség egyik tagját kellett legyőznie, majd jött az a Fegyajev, akitől az Európa-bajnokságon kikapott Ricsi, itt azonban nem volt sok esélye az orosznak. Jöhetett a döntő a világranglista másodikja, az olasz Lambertini ellen. Ricsi egy izgalmas és magas színvonalú asszóban szerezte meg a győzelmet. Mindig a magyar vezetett egy-két találattal, de az olasz rendre egyenlített. 15:14 után viszont már nem tudott, Ricsi ezúttal legyőzhetetlennek bizonyult! Gratulálunk neki és mestereinek, Beliczay Sándornak és Szirmai Benedeknek!

Női párbajtőr A kategóriában Veres Amarilla ért el egy értékes hatodik helyezést, kínai versenyzőtől szenedett vereséget, a kvalifikáció szempontjából értékes pontokat szerzett. Az előző nap tőr ezüstérmesét, Krajnyák Zsuzsit Rio paralimpiai bajnoka, Zu állította meg a nyolcaddöntőben. Gergely István a férfi tőr B kategóriában a 18. helyen zárt.

Szombaton a kardvívó számokkal folytatódik a georgiai Világ-kupa verseny.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Tbiliszi.

Férfi tőr egyéni, A kategória, 44 induló. Végeredmény: 1. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), 2. Emanuele Lambertini (olasz), 3. Zalnulabden El-Madhkoori (iraki) és Roman Fegyajev (orosz). 

Nyolcaddöntő: Osváth-Tokatlian (francia) 15:4.

Negyeddöntő: Osváth-Csen (kínai) 15:11.

Elődöntő: Osváth-Fegyajev (orosz) 15:10. 

Döntő: Osváth-Lambertini (olasz) 15:14.

Férfi tőr egyéni, B kategória, 26 induló. Végeredmény: 1. Hu Dao-lang (kínai), 2. Anton Dacsko (ukrán), 3. Marco Cima (olasz) és Dimitri Coutya (brit), …18. Gergely István.

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 34 induló. Végeredmény: 1. Bian Jing (kínai), 2. Jevhenyija Breus (ukrán), 3. Rong Jing (kínai) és Zu Hszu-feng (kínai), …6. Veres Amarilla, …9. Krajnyák Zsuzsa.

Nyolcaddöntő: Veres-Collis-McCann (brit) 15:12, Krajnyák-Zu (kínai) 8:15.

Negyeddöntő: Veres-Rong (kínai) 14:15.

Női párbajtőr egyéni, B kategória, 22 induló. Végeredmény: 1. Viktoria Bojkova (orosz), 2. Irina Misurova (orosz), 3. Ludmilla Vasziljeva (orosz) és Zu Jing-jing (kínai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események