A “nagyok” is belevágtak a közepébe

szept 22, 2015 | Archív

Az olimpiai kijutásban bizakodó válogatottaink, a férfi és a női párbajtőrözők már javában dolgoznak céljuk eléréséért.A múlt hetet fizikai edzésekkel és vívó alapozással

Az olimpiai kijutásban bizakodó válogatottaink, a férfi és a női párbajtőrözők már javában dolgoznak céljuk eléréséért.

A múlt hetet fizikai edzésekkel és vívó alapozással töltötték – ideális körülmények között, a tapolcai Hotel Pelionban.

Július második felében ért véget a moszkvai kvalifikáló világbajnokság, és alig egy hónappal később már ismét a pástokon voltak legjobbjaink. Ez persze teljesen érthető, elvégre a végcél a jövő évi olimpia, és az ehhez vezető úton már október közepén fontos állomás, egyéni és csapat kvalifikáló Világkupa-verseny következik – hat helyszínen. Érdekesség, hogy több debütáló város is akad. A férfi kardozók Tbilisziben, a férfi tőrözők az amerikai San Joséban eddig még sosem léptek pástra Vk-viadalon. Mint ahogy nem tekint nagy múltra vissza a női kardozók caracasi és a női tőrözők cancuni kirándulása is. Ezen helyszínekből nyilván az is egyértelműen kiderül, hogy az október nem lesz “takarékossági hónap” a Magyar Vívó Szövetség számára… Hagyományos helyen szinte csak a számunkra riói csapatszempontból két legfontosabb fegyvernem, a női és a férfi párbajtőr szerepel. Igaz, a hölgyek átmeneti otthonául szolgáló Legnanóban is korábban az urak voltak rendszeres vendégek. Így valódi, “ősi párbajfészeknek” gyakorlatilag egyedül a férfi párbajtőrözők berni viadala számít majd. 

Utóbb említett két szakág az elmúlt hetet ennek megfelelően edzőtáborozással töltötte, méghozzá a tapolcai Pelion Hotelban. A részletekről a végig a helyszínen tartózkodó szövetségi kapitány, Udvarhelyi Gáborszámolt be.

 

“Ideális körümények között, teljes csapattal dolgozhattunk egy héten keresztül, vasárnaptól szombatig. Világbajnokaink részt vettek a nagyszerűen sikerült vívó flashmobon, ahonnan közösen, egyenesen Tapolcára utaztunk. A középpontban természetesen a fizikai felkészülés állt, amelyet Preisser Gábor erőnléti edző írányított. Emellett elkezdtük a vívó alapozást is, elvégre október második felében már rendkívül fontos versenyekkel kezdődik a versenyszezon, sőt, a külföldi Vk-állomásokat hazai válogatók előzik meg. Szeretném megköszönni az MVSZ-nek, a MOB-nak, Tapolca városának, a Hunguestnek és a Pelion hotel dolgozóinak és személyesen Rédli Károlynak azt, hogy ideális feltételeket biztosítottak, minden kérésünket és kívánságunkat teljesítették. Most már rajtunk a sor…”  

 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM