A négy világbajnok a 64 között Bernben

máj 10, 2014 | Archív

A január óta megszokottnál csöndesebb hétvége elé nézünk. Ezúttal egyedül Bernben rendeznek férfi párbajtőr Grand Prix-versenyt - hat magyar részvételével. A négy világbajnok

A január óta megszokottnál csöndesebb hétvége elé nézünk. Ezúttal egyedül Bernben rendeznek férfi párbajtőr Grand Prix-versenyt – hat magyar részvételével. A négy világbajnok jutott a vasárnapi 64-es táblára, Rédli András és Boczkó Gábor kiemeltként, Imre Géza a csoportmérkőzések után, Szényi Péter pedig egy újabb asszót követően. A nap krónikájához tartozik, hogy Németh András abszolút gratulálásra érdemes ezüstérmet nyert a brnói U23-as európai körversenyen.

 

A vb-aranyérmes társakat már délelőtt követte a legjobb 64 közé a harmadik budapesti világbajnok, Imre Géza veretlenül zárta a csoportkört. A főtáblára jutás még a kvartett negyedik tagjának, Szényi Péternek sikerült, míg Somfai Péter és Peterdi András nem folytathatja vasárnap a versenyt. 
 
Magyar ezüstérem született a brnói férfi tőr U23-as európai körversenyen, Németh András jóvoltából. Tizenkilenc éves tehetségünk a döntőben attól a cseh Choupentich-től kapott ki, akitől a junior Eb elődöntőjében is vereséget szenvedett, és aki már felnőtt Vk-finálékkal is büszkélkedhet. 
 
Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix, Bern, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Rédli András (kiemelt), Boczkó Gábor (kiemelt), Imre Géza 6 győzelem/0 vereség, Szényi Péter 5/1, Somfai Péter 4/2, Peterdi András 2/3.
A legjobb 96 közé jutásért: Peterdi-Cupr (cseh) 14:15.
A legjobb 64 közé jutásért: Szényi-Pelletier (kanadai) 15:12, Somfai-Grumier (francia) 11:15.
Vasárnap a 64 között: Boczkó-Spautz (német), Rédli-Hirano (japán), Szényi-Kurbanov (kazah), Imre-Schwantes (brazil).
 
Férfi tőr U23 európai körverseny, Brno, 65 induló. Végeredmény: 1. Choupentch (cseh), 2. Németh András, 3. Zsukov (orosz) és Arszlanov (orosz), …31. Balázs Péter, 32. Sápi Ferenc, 33. Németh Balázs, …50. Kondritz Péter.

2014. május 10.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM