“A sport legyen a Tied!” – felszereléscsomagokat adtunk át!

szept 30, 2015 | Archív

31 iskola számára adta át Csampa Zsolt elnök a vívó eszközcsomagokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű, iskolai sportot népszerűsítő

31 iskola számára adta át Csampa Zsolt elnök a vívó eszközcsomagokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű, iskolai sportot népszerűsítő programjának keretében. A hangulatos rendezvényt a Gerecich Aladár Sportcsarnokban rendezték meg – többek között Nagy Tímea, Márton Anna és Bányai Zsombor részvételével.

A köszöntőben Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke megköszönte a lehetőséget, hogy a jövőben több iskola ismertetheti meg a gyerekeket a vívósporttal. A rendezvény háziasszonya Nagy Anna,korábbi kormányszóvivő volt, aki maga is vívóanyuka. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksportért Szövetséggel (MDSZ) karöltve indította el “A sport legyen a Tied” programját. A központi koordinációval megszervezett programnak többek között azért van létjogosultsága, hogy segítse a gyermekeket a számára legvonzóbb sportág kiválasztásban, illetve új sportágak megismerésében. 

 

20150923. Budapest- Ajándék átasása a Nemzeti Sportcsarnokban. Bizonyosan nem csak ezen a napon élvezik majd a gyerekek a felszereléscsomagot…

A vívás egyfelől Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága, az utóbbi időben mégsem vonták be a testnevelés órák tanmenetébe. Az oktatási intézmények technikai felszerelése után ez azonban változhat. Az MVSZ célja, hogy a 2013-ban indított sportágfejlesztési stratégia részeként, nagyobb tömeget mozgasson meg a vívás. Reményeink szerint ez a mostani segítség, a felszereléscsomag is nagyban elősegíti ezt. A Gerevich Aladár Sportcsarnokban szerdán Csampa Zsolt elnök mellett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, valamint a közeljövő (a jelen…) két nagy reménysége, Márton Anna felnőtt világbajnoki bronzérmes kardozó és Bányai Zsombor junior világbajnok párbajtőröző népszerűsítette a sportágat.  

31 egyesület képviselői vehették át a támogatást. 31 egyesület képviselői vehették át a támogatást.

 

 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM