A végére nem jutott érem, előtte viszont 9!

márc 5, 2015 | Archív

Véget ért a maribori kadet és junior Európa-bajnokság. A zárónapon küldöttségünknek nem sikerült újabb érmet nyernie, legjobban a férfi kardozók szerepeltek, akik az ötödik helyen

Véget ért a maribori kadet és junior Európa-bajnokság. A zárónapon küldöttségünknek nem sikerült újabb érmet nyernie, legjobban a férfi kardozók szerepeltek, akik az ötödik helyen zártak. Ugyanakkor a magyar válogatott nagyon jól szerepelt, 2 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzéremmel, valamint számtalan helyezéssel tért haza. Versenyzőknek és mestereknek egyaránt gratulálunk!

 

Munkatársunk helyszíni jelentése

 

A vége az nem egészen úgysikerült, ahogy szerettük volna, de összességében csöppet sem bánkódunk… Az már a sorsolásnál látszott, hogy a kadet és junior Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján hatalmas bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy a négy közé jusson bármelyik fegyvernem csapata. A női párbajtőrözők és a férfi kardozók ugyanis egyaránt Oroszországgal, a női tőrözők pedig az ugyancsak nagyon erős Lengyelországgal mérkőztek a negyeddöntőben. (A teljesség kedvéért: a női párbajtőrözők Nagy-Britanniát, a férfi kardozók Belgiumot verték a legjobb 16 között.)

 
Aztán a bravúr nem is sikerült. Legközelebb hozzá a férfi kardozók álltak, akiknél Péch Miki remekül vívott az oroszok ellen – volt egy 9:2-es fordítása. Ez végül arra volt elég, hogy az utolsó asszó előtt még 40:39 volt az állás oda, a végjátékban azonban az egyéni Európa-bajnok Danyilenko nem adott esélyt (40:45). A másik két fegyvernemben igazából nem volt reális esély. A női tőrözőknek a lengyelek ellen egészen pontosan semmi. Ennek ellenére nem szabad pálcát törni a lányok fölött, 17 évesen, kadetként vívtak végig nyolc nap alatt, két korosztályban, négy nehéz és fontos versenyt, értek el gyönyörű sikereket, érték őket fájó kudarcok – ezt azért szokni kell. A vége egy hatodik helyezés lett, ami valószínűleg nincs is messze a jelenlegi realitástól – még van idő a fejlődésre.
 
A női párbajtőrözők nagyon készültek az oroszok ellen, de ez most valahogy nem jött össze. Nem volt meg a vezéregyéniség – újdonsült Európa-bajnokként Kun Annától sem várhattunk csodát 36 órával a nagyszerű meglepetésaranya után… -, nem volt a meccs során egyetlen bravúros asszó sem, sok kicsi vereség, aminek csak vereség lehetett a vége (33:45). A folytatás sem sikerült, 
 
A teljesség kedvéért a beszámoló végére a férfi kardozók következnek. Őket ugyanis abszolút dicséret illeti a csütörtöki teljesítményükért. A szoros orosz vereség után, lesikolázták a valamivel esélyesebbnek számító franciákat, majd az ötödik helyért a briteket. Az már más kérdés, hogy jelen pillanatban ott tartunk, hogy örülnünk kell egy junior férfi kardcsapat ötödik helynek… Most maradjunk annyiban: mindannyian jövőre is juniorok, a jelek szerint csapattá értek, és ezt a jövőben, talán a közeljövőben még jobb eredménnyel igazolják. 
 
Ennyi. Ezzel véget ért számunkra a maribori kadet és junior Európa-bajnokság, amely sokkal, de sokkal több örömöt szerzett, mint bánatot okozott. No meg a magyar vívósport aranykönyvébe bekerült újabb 2 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérem! Gratulálunk mindenkinek aki részese volt a sikereknek!
 
Folyt. köv. egy hónapon belül a taskenti korosztályos világbajnokságon!
 
Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Maribor. Női tőrcsapat Európa-bajnokság, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 21:45 (Oravetz -4, Pásztor -4, Kondricz -7, Tóth -9).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Románia 45:30 (Kondricz +14, Tóth +7, Pásztor -3, Oravetz -3).
Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 34:45 (Pásztor +6, Tóth -7, Kondricz -10).
Végeredmény: 1. , 2. , 3. Olaszország, …6. Magyarország (Kondricz Kata, Oravetz Barbara, Pásztor Flóra, Tóth Janka).
 
Női párbajtőrcsapat, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:36 (Bohus +7, Kun +1, Felker +1, Siklósi 0).
Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 33:45 (Siklósi +2, Kun -3, Felker -4, Bohus -7).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Lengyelország 41:45 (Bohus +5, Siklósi +1, Felker -1, Kun-9).
A 7. helyért: Magyarország-Svédország 45:33 (Bohus +5, Siklósi +5, Felker +4, Kun -2).
Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …7. Magyarország (Bohus Réka, Felker Adrienn, Kun Anna, Siklósi Enikő).
 
Férfi kardcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Belgium 45:31 (Péch +11, Bancsics +3, Kossuth 0).
Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 40:45 (Péch +4, Kossuth -3, Bancsics -6).
Az 5-8. helyért: Magyarország-Franciaország 45:24 (Kossuth +10, Bancsics +10, Péch +1).
Az 5. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:37 (Kossuth +8, Péch +2, Bancsics -2). 

Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …5. Magyarország (Bancsics Máté, Dobó István, Kossuth Bálint, Péch Miklós). 

2015. március 05.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM