A verkli megy tovább – újabb fullos hétvége

febr 2, 2017 | Archív

Miközben a felnőttek női tőrben Gdanskban, férfi kardban Padovában vetélkednek egyéniben és csapatban a Világkupa-sorozatban, addig idehaza premierre készülünk. A felnőttek példájára

Miközben a felnőttek női tőrben Gdanskban, férfi kardban Padovában vetélkednek egyéniben és csapatban a Világkupa-sorozatban, addig idehaza premierre készülünk. A felnőttek példájára hat fegyvernemben rendezünk korosztályos országos bajnokságot szombaton és vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban. 

Az elsőbbség azért a felnőtteket illeti meg, elvégre két rangos és fontos, ráadásul hazai válogatónak számító Világkupa-verseny lesz a hétvégén. Férfi kardban Padovában, a hatvanadik Luxardo Kupát rendezik meg. A nagymúltú viadal legnagyobb magyar egyénisége Gedővári Imre volt, egykori klasszisunk négyszer nyerte meg a trófeát, nála többször (ötször) ez egyedül a szovjet Viktor Szigyaknak sikerült. A magyarok egyébként főszerepet játszanak a Luxardón. Győzni tudott két egyéni olimpiai bajnokunk, Pézsa Tibor és Szilágyi Áron (kétszer-kétszer), valamint Horváth Zoltán, Bakonyi Péter, Ferjancsik Domonkos és Decsi Tamás. Csupa világbajnok… Közülük Áronnak és Tominak lesz lehetősége az ismétlésre, hiszen további tíz társukkal együtt ott lesznek Észak-Olaszországban. Vezetőedzőként debütál a küldöttség élén Decsi András, aki kinevezésének másnapján, azaz csötürtük reggel kelt útra a többiekkel. 

Gedővári Imre négyszer győzött a Luxardón.

Ugyanebben a cipőben jár Marco Goncalves, a női tőrözők újdonsült portugál vezetőedzője, aki azért félig-meddig magyarnak számít. Elvgére tökéletesen megtanulta a nyelvünket, ráadásul Knapek Edina férje. Klasszisunk most is ott lesz Lengyelországban a páston, Mohamed Aidával együtt. Gdanskban még egyikük sem győzött, és ez most sem lesz egyszerű. Olyannyira nem, hogy legutóbb kilenc éve, 2008-ban ünnepelhettünk magyar aranyérmet női tőr Világkupán, akkor Budapesten Mohamed Aida győzött, aki egyébként tavaly, Gdanskban döntős volt. Most is beérnénk egy finálés hellyel, akármelyik magyartól, elvégre tizenegyen próbálnak szerencsét a Balti-tenger partján található szépséges városban. 

Idehaza mindeközben ismét vívókkal telik meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. A felnőtteknél lassan már megszokottá válik, hogy az év vége felé hat fegyvernemben, egy programban döntjük el az érmek sorsát. Az utánpótlás azonban eddig mindig “szétszórva” versenyzett. Mostanáig. Szombat délután öt órától ugyanis egymást követően lépnek pástra az aranyéremért a kadet tőrözők és kardozók, valamint a junior párbajtőrözők. Vasárnap pedig a csapatbajnoki érmekért versenyeznek majd ugyanezekben a korosztályokban.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM