A zárónapra is helyezések jutottak

ápr 25, 2017 | Archív

Befejeződött Minszkben az U23-as Európa-bajnokság. A mieink ezúttal nem remekeltek - egyetlen bronzzal, Bányai Zsomboréval zárták az eseményt. A keddi csapatversenyeken a férfi kardozók

Befejeződött Minszkben az U23-as Európa-bajnokság. A mieink ezúttal nem remekeltek – egyetlen bronzzal, Bányai Zsomboréval zárták az eseményt. A keddi csapatversenyeken a férfi kardozók és a női tőröző a hetedik, a női párbajtőrözők pedig a nyolcadik helyen végeztek. Az Európa-bajnokság éremtáblázatát Olaszország nyerte.

Viszonylag korán eldőlt, hogy a zárónap csapatversenyein is érem nélkül maradnak a mieink. Legközelebb talán a női tőrözők voltak egy jó teljesítmény eléréséhez, a Balogh Orsolya, Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Szalai Szonja összeállítású csapat egyetlen tussal, 41:42-re maradt alul Oroszországgal szemben. A folytatásban aztán már annyira nem ment a hölgyeknek, a helyosztókon Fehéoroszországtól (38:45) vereséget szenvedtünk, majd „gyógyírként” Németországot legyőzve (45:37) végeztünk a hetedik helyen.

Női párbajtőrözőinknek első látásra úgy tűnt, jó lehetősége van a legjobb négy közé jutásra, elvileg gyengébb ellenfelekkel kerültek szembe. Csakhogy három felnőtt válogatottunk (Bohus Réka, Kun Anna, Várnai Vivien) nem vívott kirobbanó formában. Már a nyolcaddöntőben megszenvedtünk a spanyolokkal szemben, végül akkor 23:22-re nyertünk. A folytatásban viszont már nem sok okunk volt az örömre, a negyeddöntőben a németektől (38:45), a helyosztón az ukránoktól (39:45), majd Izraeltől (36:45) szenvedtünk tulajdonképpen sima vereséget, és mindez a nyolcadik helyet jelentette. 

Férfi kardban sem alakult sokkal jobban a helyzet, pedig a Szilágyi Áronékat követő második vonal képviselte színeinket (Kossuth Bálint, Nagy Martin, Péch Miklós, Szlama Vilmos). A nyolcaddöntőben éppen olyan nehezen győztük le a törököket (45:43), mint amilyen szoros meccsen szenvedtünk vereséget a negyeddöntőben az olaszoktól (43:45). A helyosztókon egy vereség (Ukrajna), és egy győzelem (Fehéroroszország) következett, és ez a hetedik helyre volt elég. 

Így aztán érem, mi több elődöntős helyezés nélkül maradtunk a csapatversenyeken, egyetlen bronzunkat az U23-as Európa-bajnokságon férfi párbajtőr egyéniben szerezte Bányai Zsombor. És ha belegondolunk abba, hogy – miként más jelentős nemzeteknél – a közvetlen utánpótlás lépett pástra Minszkben, akkor könyű belátni, hogy klasszisaink hátországában bőven akad tennivaló…

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Minszk.

Férfi kardcsapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Törökország 45:43 (Péch +4, Kossuth 0, Nagy -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 43:45 (Péch +7, Nagy -1, Kossuth -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 37:45 (Kossuth +5, Péch -4, Nagy -9).

A 7. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45:36 (Nagy +6, Kossuth +5, Péch 0, Szlama -2).

Végeredmény: 1. Grúzia, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …7. Magyarország (Kossuth Bálint, Nagy Martin, Péch Miklós, Szlama Vilmos).

Női párbajtőrcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 23:22 (Várnai +2, Bohus +2, Kun -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 38:45 (Várnai -1, Kun -2, Bohus -4).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 39:45 (Kun +4, Bohus -4, Várnai -6).

A 7. helyért: Magyarország-Izrael 36:45 (Ladányi 0, Várnai -3, Kun -3, Bohus -3).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Németország, …8. Magyarország (Bohus Réka, Kun Anna, Ladányi Nelli, Várnai Vivienn).

Női tőrcsapat, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 41:42 (Szalai +4, Gólya +1, Balogh -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 38:45 (Mesteri +11, Balogh -10, Szalai -2, Gólya -6).

A 7. helyért: Magyarország-Németország 45:37 (Mesteri +6, Szalai +3, Gólya -1).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Lengyelország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Balogh Orsolya, Gólya Fruzsina, Mesteri Viktória, Szalai Szonja).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események