Aida a legjobb 32-ig jutott

nov 10, 2015 | Archív

A 64-es főtáblára öt magyar tőröző jutott pénteken a tokiói, illetve a St- Maur-i Világkupa-versenyen, ami jó hírnek számított. A 32 közé aztán egyedül Mohamed Aida jutott, majd ez

A 64-es főtáblára öt magyar tőröző jutott pénteken a tokiói, illetve a St- Maur-i Világkupa-versenyen, ami jó hírnek számított. A 32 közé aztán egyedül Mohamed Aida jutott, majd ez jelentette számára a végállomást. Jó hír viszont, hogy Rióba ugyanakkor továbbra is két magyar női vívónk utazhatna jelen állás szerint!

 

Időrendben elsőként a földgolyó állása okán a tokiói mezőny lépett pástra a szezon második olimpiai kvaifikációs tőr Világkupa-versenyén. Magyar részről annak is örültünk, hogy egyedüli indulónk, Németh András érintett volt a szombati folytatásban, és Amerikában tanuló, 20 esztendős junior Eb-bronzérmesünk tisztességgel helytállt. Az idei világbajnoki bronzérmes orosz Ahmatkulinnal került szembe, akitők 15:10-es vereséget szenvedett. 

 

Nagyobb reményekkel vártuk a hölgyek európai, St. Maur-i viadalát, ahol négy magyar került az elitmezőnybe. Az első kör azonban a vártnál is keményebbnek bizonyult. Varga Katinak nem sok esélye volt az olasz egyéni vb-ezüstérmes Batinivel szemben (3:15). Mohamed Aida viszont ugyanilyen simán verte a szlovák Cellerovát (15:3), így a 32 közé jutott. Rióért hajtó csapattársainak, sajnos, nem sikerült az első kör. Knapek Edina a kanadai Harvey ellen nem sokkal a vívóidő vége előtt még 4:3-re vezetett, csakhogy az észak-amerikai egyenlített. Edina a hosszabbítás előtt megpróbálta dűlőre vinni az asszót, de nem neki jött be a döntő tus 4:4-nél, a 4:8-as végeredmény természetesen túlzó. Hopka-Varga Gabi az orosz Ivanovával szemben ugyancsak alulmaradt. A második harmad közepén 9:6-ra még Gabi vezetett, utána viszont fordult a kocka, 15:10-re Ivanova győzött. 
 
A 32 között a folytatás sem sikerült. Aida a világranglista élmezőnyébe tartozó koreai Jeontól 15:7-es vereséget szenvedett, így a délutáni folytatásra nem maradt magyar érdekeltség. A vasárnapi csapatverseny előtt azért egy jó hír feltétlenül akad: a többi eredmény alakulása okán jelen állás szerint továbbra is miénk a maximálisan megszerezhető két olmpiai kvóta! 
 
Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Tokió, 184 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Ahmatkuzin (orosz) 10:15. 
Végeredmény: 1. Massialas (amerikai), 2. Heo (koreai), 3. Meinhardt (amerikai) és Ota (japán), …57. Németh András. 
 
Női tőr egyéni Világkupa-verseny, St. Maur, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Cellerova (szlovák) 15:3, Knapek-Harvey (kanadai) 4:8, Hopka-Varga-Ivanova (orosz) 10:15, Varga K.-Batini (olasz) 3:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Jeon (koreai) 7:15.
Végeredmény: 1. Errigo (olasz), 2. Di Francisca (olasz), 3. Golubitskiy (német) és Kiefer (amerikai), …25. Mohamed Aida, …41. Knapek Edina, 42. Hopka-Varga Gabriella, …53. Varga Katalin, …74. Lupkovics Dóra, …92. Jeszenszky Szilvia, …115. Schmél Viktória, …120. Gólya Fruzsina, …162. Orosházi Csilla. 
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események