Aida csak egy van

márc 25, 2018 | Archív

Rendkívül erős és rangos U23-as tőr európai körversenyt rendezett a Törekvés. A nők mezőnyében Mohamed Aida győzött, öt magyar jutott a legjobb nyolc közé. A férfiaknál mellékszerepre kényszerültünk.

Gátai Tamás és Alföldy László emlékére rendezett a Törekvés U23-as tőr európai körversenyt, amely egyben Magyar Kupa-forduló, és felnőtt válogató is volt. Erős és nagy mezőny jött össze, reggeltől estig zajlottak szombaton a versenyek, ami örömteli ebben a fegyvernemben. Miként az is, hogy Mohamed Aida a jelek szerint örök… 42 esztendősen utasította maga mögé a mezőnyt… Magyar-francia nyolcas döntő jött össze – az “összevetésben” 5:3-ra nyertünk. Aida mellett még Kreiss Fanni állhatott a dobogó alsó fokára.

A férfi tőrversenyről? Intézzük el röviden. Eljutottunk oda, hogy egy hazai válogatón, U23-as európai körversenyen sem jutott a legjobb nyolc közé egyetlen magyar sem. Ez van, ezen felületen ennek tudomásul vétele mellett mást nyilván nem lehet tenni. A helyezéseken végül öt ukrán, két francia (no, nem az első vonalból) és egy horvát vívó osztozott. 

A hétvége a Magyar Kupa csapatversenyeivel folytatódik.

Eredmények. Férfi tőr egyéni U23-as európai körverseny, Gátai Tamás emlékverseny, Magyar Kupa, 4. forduló, Törekvés, 103 induló. Végeredmény: 1. Pogrebniak (ukrán), 2. Files (horvát), 3. Haravszki (ukrán) és Voltz (francia). 

Női tőr egyéni U23-as európai körverseny, Alföldy László emlékverseny, Magyar Kupa, 4. forduló, Törekvés, 61 induló. Végeredmény: 1. Mohamed Aida (UTE, edző: Solti Antal), 2. Luminet (francia), 3. Kreiss Fanni (UTE) és Rancurel (francia), 5. Knapek Edina (Honvéd), 6. Szalai Szonja (Törekvés), 7. Gólya Fruzsina (UTE), 8. Blum (francia). A döntőben: Mohamed-Luminet 15:13.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események