Alsóházi helyezések női párbajtőrben és férfi tőrben

máj 7, 2017 | Archív

Női párbajtőrben megint csak egy tus hiányzott a jobb szerepléshez, férfi tőrben pedig ennél sokkal többen nem is reménykedhettünk. A riói női párbajtőrcsapat Vk-n a 10. (Budai Dorina,

Női párbajtőrben megint csak egy tus hiányzott a jobb szerepléshez, férfi tőrben pedig ennél sokkal többen nem is reménykedhettünk. A riói női párbajtőrcsapat Vk-n a 10. (Budai Dorina, Kun Anna, Mihály Kata, Várnai Vivienn), a szentpétervári férfi tőrcsapat Vk-n a 15. (Dósa Dániel, Gátai Róbert, Hári Máté, Mátyás Bálint) helyen végzett a magyar válogatott. 

Sokadik alkalom már, hogy minimális különbséggel szenved vereséget a női párbajtőr-válogatott, így történt ezúttal is… A Rio de Janeiró-i női párbajtőrcsapat Világkupán az olimpiai bajnok Szász Emese nélkül felálló kvartett tulajdonképpen nagyszerűen helytállt a nyolcaddöntőben az olaszok ellen, csak a végjáték ezúttal sem sikerült, 24:23-ra az olaszok nyertek. A folytatásban a Budai Dorina, Kun Anna, Mihály Kata, Várnai Vivienn összeállítású válogatott  végül a tiezdik helyen végzett, a 9-16. helyért legyőzte Chilét, majd Kanadát, végül kikapott Franciaországtól, és ezzel a 10. helyen végzett.

Mindeközben, pontosabban az időeltolódást figyelembe véve ezt megelőzően férfi tőrcsapatunk (Dósa Dániel, Gátai Róbert, Hári Máté, Mátyás Bálint) Szentpétervárott lépett pástra, és a 16 indulóból a 15. helyen végzett, ami egyébként a fegyvernem helyzetében, sajnos, korántsem kudarc, inkább realitás. Vereség sorrendben Koreától, majd Ausztráliától és Törökországtól, végül győzelem Svédországgal szemben, mindez a 15. pozíciót jelentette.

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Szentpétervár, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 27:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Ausztrália 30:45.

A 13-16. helyért: Magyarország-Törökország 42:45.

A 15. helyért: Magyarország-Svédország 45:22.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …15. Magyarország (Dósa Dániel, Gátai Róbert, Hári Máté, Mátyás Bálint).

Női párbajtőrcsapat Világkupa, Rio de Janeiro, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 23:24 (Budai +2, Kun 0, Várnai -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Chile 45:27 (Budai +10, Kun +7, Mihály +1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kanada 45:30 (Kun +10, Várnai +4, Budai +1).

A 9. helyért: Magyarország-Franciaország 18:45 (Budai -5, Várnai -9, Mihály -13).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Kína, …10. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Mihály Kata, Várnai Vivienn).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM