Amerikai “fal” Cancunban

okt 16, 2016 | Archív

A szezonnyitő felnőtt női tőr egyéni Világkupa-versenyen nem sok siker jutott a mieinknek. Mohamed Aida és Kreiss Fanni a legjobb 32, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra a 64 között

A szezonnyitő felnőtt női tőr egyéni Világkupa-versenyen nem sok siker jutott a mieinknek. Mohamed Aida és Kreiss Fanni a legjobb 32, Lupkovics Dóra és Pásztor Flóra a 64 között búcsúzott. A négy magyar közül hárman is amerikaitól szenvedtek vereséget. A Vk-t a világranglistát vezető olasz Errigo nyerte.

Az amerikai-mexikói határ szigoráról könyveket olvastunk, filmeket láttunk. Nos, szombaton az történt, hogy Mexikóban az amerikai fal tartóztatta fel a magyarokat… A cancuni női tőr idénnyitó Vk-n ezúttal az indulólétszám okán a 64 közé jutás nem állította megoldhatatlan feladat elé a mieinket, a folytatásban azonban alaposan összesűrüsödött a mezőny. Az első körben Mohamed Aidának és Kreiss Fanninak sikerült a továbblépés. Utóbbinak egész simán (J. Chrzanowska 15:5), előbbinek is könnyen (Contraras, 15:10). Lupkovics Dóri és Pásztor Flóra viszont egyaránt vereséget szenvedett amerikai ellenfelétől. Ebből Flóráé azért várható volt (Ross, 8:15), Dóri viszont legalábbis szorosabbat vívhatott volna (Partridge, 9:15).

pasztor-ross-cancun Pásztor Flórát a későbbi bronzérmes amerikai Ross…

A második körben Aida a fiatal olasz generáció egyikével, Mancinival találkozott, és az ifjúság ezúttal legyőzte a rutint (12:15). Fanninak sem sikerült a nyolcaddöntőbe kerülés, pedig ő járt hozzá legközelebb… Az amerikai Lu végül a legkisebb különbséggel, 15:14-re győzött. A versenyen egyébként hatalmas volt az olasz fölény – Di Francisca és Vezzali nélkül is… A legjobb nyolc közé öten jutottak be, a dobogóra hárman állhattak fel, a győzelmet a favorit, egyéni világbajnok Arianna Errigo szerezte meg.

mohamed-mancici-cancun Mohamed Aidát a későbbi negyeddöntős olasz Mancini búcsúztatta.

Folytatás a vasárnapi csapatversennyel, a mieink Németországgal találkoznak a negyeddöntőben, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Cancun, 92 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Contreras (mexikói) 15:10, Kreiss-J. Chrzanowska (lengyel) 15:5, Lupkovics-Partridge (amerikai) 9:15, Pásztor-Ross (amerikai) 8:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Mancini (olasz) 12:15, Kreiss-Ku (amerikai) 14:15.

Végeredmény: 1. Errigo (olasz) , 2. Vardaro (olasz), 3. Batini (olasz) és Ross (amerikai), …17. Mohamed Aida, …19. Kreiss Fanni, …38. Lupkovics Dóra, …60. Pásztor Flóra. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események