Amikor a hétvége csütörtökön kezdődik

jan 24, 2018 | Archív

Bőven jut esemény a hétvégére, ráadásul mindhárom fegyvernem érintett lesz! Az élre a csütörtökön kezdődő heidenheimi férfi párbajtőr Vk, valamint a hasonló, baltimore-i női kardesemény kívánkozik.

A heidenheimi verseny több szempontból is különleges. Egyfelől a budapesti és a párizsi párbajtőrgála mellett ez az esemény vonzza a legtöbb indulót, ezúttal 315-en jelentkeztek… Másrészt a Világkupába egyéniben és csapatban egyaránt fontos pontokat lehet szerezni. Harmadrészt pedig a Vk-sorozat egyetlen olyan viadala, melyet csütörtöktől szombatig bonyolítanak le. Ennek oka a hagyomány mellett az, hogy a klubcsapatok Európa Kupáját rendezik vasárnap. Utóbbi eseménynek is lesz magyar résztvevője: a novemberi honi ob-aranyérmes Honvéd. A Vk-n tizenegy vívónk lép majd pástra, juniorjaink kihagyják az eseményt, ők már saját, igen fontos korosztályos feladataira készülnek. 

A női kardozók új helyszínen, az amerikai Baltimore-ban szerepelnek egyéni és csapat Vk-n. Magyar részről öten utaztak a Washingtonhoz közeli helyszínre, köztük természetesen a világranglista második helyezettje, Márton Anna. Tán vele is kapcsolatos az a pikáns infó, mely szerint Ariana Errigo nem indulhatott el ezen a versenyen! Az idén 30 esztendős tőröző (!) világklasszis a legutóbbi kard (!) GP-n, Cancunban, többek között Pankát legyőzve lett második. Most azonban az itáliai szövetség közbeszólt, mondván, Errigo koncentráljon a tőr feladatokra, és megtiltotta az indulását Baltimore-ban… A sztori azért is érdekes, mert Errigo több fórumon kijelentette, hogy a tokiói olimpián mindkét fegyvernemben szeretne indulni, és ez komoly médiavisszhangot is kapott. Nos, a jelek szerint a páston jó úton halad terve felé, de saját szövetségével még kell egyeztetnie… 

A junior korosztályban tőrben a férfiaknak Aix-en-Provance-ban, a nőknek Zágrábban rendeznek egyéni és csapat Világkupát, mely egyben az utolsó hazai válogató a korosztályos világversenyek előtt. Az uraknál nem kérdéses az Eb-lista, lévén csak a ranglista első négy helyezettje utazik el Franciaországba… A hölgyeknél azonban 12 magyar indul a viadalon. 

Idehaza junior és kadet női kard válogatót és kadet férfi kard országos bajnokságot rendezünk a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsanokban! Utóbbi eseményen győzzön a jobb, a többi helyszínen pedig, hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események