Arany-, ezüst- és bronzérmek a kerekesszékes Eb-n!

máj 19, 2016 | Archív

Nagyszerű magyar sikerekről számolt be Szekeres Pál, a kerekesszékes vívóválogatott szakmai igazgatója. A monferratói Európa-bajnokság első két versenynapján a mieink egy arany-, egy

Nagyszerű magyar sikerekről számolt be Szekeres Pál, a kerekesszékes vívóválogatott szakmai igazgatója. A monferratói Európa-bajnokság első két versenynapján a mieink egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Mindez azt jelenti, hogy öt vívónk indulhat a riói paralimpián! Gratulálunk az edzőknek és a versenyzőknek!

hajmási krajnyák Krajnyák Zsuzsi bronz-, Hajmási Évi aranyéremnek örül.

Öt magyar kerekesszékes vívó, nyolc versenyszámban indulhat a riói paralimpián! Ez is eldőlt a mieink nagyszerű Európa-bajnoki szereplésével! Az olaszországi Monferratóban rendezett eseményen legjobban a női tőr A kategóriában szerepeltek a mieink, ahol Hajmási Évi arany-, Krajnyák Zsuzsi bronzérmet nyert. Ezzel mindketten ott lehetnek Rióban ebben a versenyszámban. Zsuzsi ráadául duplázhat, mivel párbajtőr hetedik helyezésével Veres Amarillához hasonlóan ebben a fegyvernemben is bebiztosította olimpiai szereplését. 

osváth ricsi Osváth Ricsi ezúttal ezüstéremmel a nyakában.

Osváth Ricsi ugyancsak remekelt Itáliában! Előbb férfi tőrben nyert egy nagyszerű ezüstöt, majd egy nappal később kardban lett dobogós – ott bronzot akasztottak a nyakába. Mindkét számban ott lesz a riói mezőnyben! Ugyanez mondható el Dani Gyöngyiről is, aki B kategóriás tőrben és párbajtőrben ért el értékes helyezéseket. Gratulálunk, jöhetnek a csapatversenyek!

kerekes montázs

A riói indulók: Dani Gyöngyi (női tőr B, női párbajtőr B, női tőrcsapat, női párbajtőrcsapat), Hajmási Éva (női tőr A, női tőrcsapat), Krajnyák Zsuzsanna (női tőr A, női párbajtőr A, női tőrcsapat, női párbajtőrcsapat), Veres Amarilla (női párbajtőr A, női párbajtőrcsapat), Osváth Rchárd (férfi tőr A, férfi kard A). 

Eredmények. Kerekesszékes vívó Európa-bajnokság, Monferrato.

Férfi tőr egyéni, A kategória, 23 induló: …2. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor). A döntőben: Osváth-Fegyajev (orosz) 11:15.

Férfi kard, A kategória, 23 induló: …3. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 18. Zsolnay Sándor, …21. Götlinger Dániel.

Férfi kard, B kategória, 16 induló: …11. Tarjányi István.

Női párbajtőr, A kategória, 19 induló: …7. Krajnyák Zsuzsanna, …15. Veres Amarilla, …18. Fóris Erika.

Női párbajtőr, B kategória, 18 induló: …8. Dani Gyöngyi.

Női tőr, A kategória, 21 induló: 1. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor), …3. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor), …17. Jurák Andrea, 18. Fóris Erika. A döntőben: Hajmás-Morkvych (ukrán) 15:5.

Női tőr, B kategória, 18 induló: …6. Dani Gyöngyi.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM