Aranykard, aranyszavak!

jún 21, 2018 | Archív

Ritkán látható fölénnyel, nagyszerű vívással lett Európa-bajnoki aranyérmes 27 év után a magyar férfi kardcsapat! A négy aranyérmes és a vezetőedző így nyilatkozott az eredményhirdetés után.

Szilágyi Áron: “Fantasztikus csapatunk van, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kimagaslóan sikerült ez a mai nap. Persze, örülök, hogy jól ment a vívás a döntőben az olaszok ellen, ám a lényeg, hogy Európa-bajnokok lettünk! Csapat Európa-bajnoki aranyérmem még nem volt, úgyhogy különösen kedves nekem ez az este!”

Így ünnepelte Szilágyi Áron fantasztikus pályafutása első csapat Európa-bajnoki aranyérmét.

Szatmári András: “Na, ez egy szuper nap volt! Nagyon jó érzés az, hogy bármelyikünk lép pástra, biztosak lehetünk abban, minden rendben lesz. Beszéltük már a verseny előtt, hogy évtizedek óta nem nyert Európa-bajnoki aranyérmet a magyar kardcsapat, most ezen is túl vagyunk. Jöhetnek az újabb feladatok!”

Az Aranycsapat. Felső sorban a főszereplők: Áron,  Csanád, Tomi és Andris. Ülnek: Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, Decsi András vezetőedző, Boczkó Gábor sportigazgató, Bodnár József masszőr és Gárdos Gábor vezetőedző. A képről hiányzik Navarrete József és Decsi István mester.

Gémesi Csanád: “Európa-bajnokok lettünk, nagyszerű érzés! Kivételes dolog az, hogy egy csapat ennyire összetartson, ez is kellett ehhez az aranyéremhez. Örülök, hogy ilyen jól ment a románok elleni elődöntőben, de a lényeg, hogy aranyérmesek lettünk!”

Decsi Tamás: “Nem kívánhatok mást, minthogy ugyanígy legyünk majd világ- és olimpiai bajnokok! Szenzációsak voltak a fiúk, legyen mindig így, hogy nekem annyi a szerepem, segítsem őket, valamint a bátyámat a pást mellett, és verjünk meg mindenkit!”

Decsi András, a válogatott vezetőedzője miniinterjút adott honlapunknak.

  • Kimagasló siker, kimagasló vívással! Gratulálunk, minden meccset fölényesen nyertünk, izgultál egyáltalán?
  • A mai kardvívásban az utolsó pillanatig nem lehet biztos az ember a győzelemben. Ugyanakkor egész nap szenzációsan vívtak a fiúk, és vagyunk annyira erősek, hogy ebben az esetben bárkit legyőzhetünk, és ez így is történt!
  • Miként éltétek végig a napot, hogy láttad szakmailag a mérkőzéseket?
  • Az ukránok elleni negyeddöntő nem volt egy életbiztosítás, rendkívül kellemetlenek tudnak néha lenni. Viszont ott annyira jól vívtunk, hogy akkor már reméltem, kijöhet ebből egy szép eredmény. Nagyon örülök, hogy sikerült! Ma olyan napunk volt, amikor mindenki hozzátett valamit a győzelemhez, és ez bárki ellen elég lehet a végső sikerhez. Hadd tegyem hozzá azt is, hogy ma rendkívül korrekt bíráskodást kaptunk, és ezt nem mindig éreztem ugyanígy a szezon folyamán. 
  • Olaszország ellen igencsak felemás volt a mérlegünk, most viszont nagyon magabiztos győzelmet arattunk. Mi volt a különbség a korábbi meccsekkel szemben?
  • Nem egyszerű az olaszokkal szemben. Ugyanakkor hadd tegyem hozzá, a szezon közben akár ki is kaphatunk tőlük egyszer-egyszer, ám tavaly a világbajnoki elődöntőben legyőztük őket, most meg Európa-bajnokok lettünk. Úgyhogy a legfontosabb szituációkban nyertünk, és ez a legfontosabb. 
  • Jöhet a világbajnokság?
  • Természetesen! Legjobb tudásunk szerint felkészülünk majd, és meglátjuk mi lesz belőle. Esélyesek vagyunk, és ezzel a tudattal utazunk majd Kínába. Ugyanakkor nagyon kiegyenlített a mezőny, bármi megtörténhet. Akár az is, hogy világbajnokok leszünk! De ma este ünnepelhetünk, szeretném megköszönni valamennyi edző kollégámnak és a szövetségnek a munkáját, ez a mi aranyérmünk!

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM