Aranyköpések, aranyszavak!

júl 15, 2015 | Archív

Elérzékenyülő Mester, folyamatosan mosolygó világbajnok! Immár négyszeres! A három csapatarany után, az egyéni olimpiai bronzot, és az Európa-bajnoki aranyat követően Imre Géza,

Elérzékenyülő Mester, folyamatosan mosolygó világbajnok! Immár négyszeres! A három csapatarany után, az egyéni olimpiai bronzot, és az Európa-bajnoki aranyat követően Imre Géza, Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa egyéni világbajnok lett! Igyuk szavaikat!

 

 Géza. Ennyi. Fantasztikus.

 

Imre Géza, aki a magyar férfi párbajtőrvívás legnagyobbjai közé lépett – már ha eddig nem volt ott…: “Igazából nem is tudom, hogy miként is alakult ez a nap, olyan hihetetlen az egész. De inkább a tegnappal kezdeném, mert a selejtezők után mozdulni is alig tudtam, és Németh Kálmánnak, valamint Kovács Beátának köszönhetem, hogy egyáltalán fitten pástra tudtam lépni. Aztán ma egyik asszóról próbáltam a másikra koncentrálni, és egyszer csak, szépen lassan elfogytak az asszók… Az első komoly feladat már a 32 között várt rám, és a 15:10-es eredmény nem mutatja, hogy mekkora csata folyt a páston. Aztán jött Nikisin, és egy olyan meccs, amelyet sosem felejtek el. Sikerült szemtelen tusokat is adnom, és ez korábban nem mindig volt jellemző rám, talán lassan beérek… Igaz, terveim szerint ez volt az utolsó világbajnokságom. Aztán a döntő? Éreztem, hogy hiába világranglista egyes Grumier, kicsit tart tőlem. Sikerült is elhúznom, de egyenlített a francia. A vége összejött! Élveztem a vívást egész nap, és tényleg csak az járt a fejemben, hogy miként adom a következő tust. Persze, most elmondhatatlanul boldog vagyok, de az igazi ünneplésnek várnia kell, mert a csapatverseny mindennél fontosabb!”

 

 

Dancsházy-Nagy Tamás, aki valóban könnyeivel küszködve kereste a szavakat néhány perccel tanítványa világbajnoki aranyérme után: “Nem találom a szavakat Géza teljesítményére, és ezért elnézést is kérek. De olyan fantasztikus, amit csinált! Ő, Bocekkel együtt számomra nem egyszerű tanítvány, annál sokkal több. Egész nap összeszedetten, koncentráltan teljesített, és eközben játékosságot, fineszt is belevitt a vívásába, öröm volt nézni a páston! El szeretném mondani, hogy Géza negyven esztendősen úgy készült, mint egy huszonöt éves, ugyanazt a munkát végezte el, mint a fiatalok. Magával szemben is szigorú volt az egész szezonban. A szezon elején szerzett egy remek Vk-ezüstöt és vártuk a folytatást, dolgoztunk érte eleget. Hát összejött…!” 

 Mesteri páros. Dancsházy-Nagy Tamás és világbajnok tanítványa!

2015. július 15.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM