Aranyköpések – azaz nyilatkoznak a férfi párbajtőrözők

márc 9, 2016 | Archív

Siklósi Gerinek mindenki köszöni, ő meg biztos volt magában. Eitner Kinga még ilyenkor sem maximálisan elégedett. Két mondatban így lehetne összefoglalni az újvidéki kadet és junior

Siklósi Gerinek mindenki köszöni, ő meg biztos volt magában. Eitner Kinga még ilyenkor sem maximálisan elégedett. Két mondatban így lehetne összefoglalni az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő junior férfi párbajtőrválogatott tagjainak és válogatott edzőjének nyilatkozatát. A lényeg: megvan az ötödik újvidéki aranyérem!

Eitner Kinga, válogatott edző: “Nagyon érdekes szezon vége felé járunk. Juniorjaink ugyanis felfelé is versenyeztek, miközben saját korosztályukban igyekeztek maximumot nyújtani, addig a felnőtt versenyeken folyamatosan pástra léptek. Ez a jövő útja, és teljesen rendben van így, csak ezt fejben és fizikálisan nagyon nehéz százszázalékosan teljesíteni. Azoknak is hadd köszönjem meg a munkáját, akik ma nem lehettek itt, az udinei Világkupán például a második csapattal is helyt álltunk, és szakmailag ez a szakág részéről nagy teljesítmény. Furcsa verseny volt a mai, felemás teljesítményeket láthattunk. Jó érzés volt, hogy a csapat egységes és mindenki nagyon akart, de ezúttal Siklósi Gergely kimagasló produkciója kellett az aranyéremhez. Köszönöm valamennyi edző kollégám munkáját, a szövetség segítségét, minden feltétel adva volt a sikeres szerepléshez, jöhet a világbajnokság!”

pbt csapat plusz kinga

Bakos Bálint: “Nagy öröm a számomra, hogy részese lehettem ennek a sikernek, hogy tagja vagyok ennek a csapatnak. Geri egész nap fantasztikus volt!”

pbt csapat kupa

Esztergályos Patrik: “Nagyon akartuk ezt a sikert, és egy nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Akadtak hullámvölgyek, de végig egységes csapatot alkottunk, amelyben ma Geri hihetetlen teljesítményt nyújtott, ez kellett az aranyéremhez.”

pbt csapat erem

Bányai Zsombor: “Jól kezdődött a nap, eleinte nem ment rosszul a vívás. Aztán már nem annyira, de jött Geri, akinek a teljesítményére nem találok szavakat… Csodálatos, elképesztő, fantasztikus, zseniális és a többi…”

geri nyer

Siklósi Gergely, az Európa-bajnokság hőse, egyéni és csapat aranyérmes: “Talán azért tudtam annyira koncentrálni, mert amikor idejöttünk, az volt a célunk, hogy csapatban aranyérmesek legyünk! Az egyéni verseny számomra egy plusz volt, nagyon örültem, de amiért jöttünk, az még utána következett. Az aranyérmem után hatalmasat aludtam, vagy tizenkét órát, és Németh Kálmán masszőr is sokat segített a regenerálódásban, abban, hogy egy nap szünet után, egy ilyen fárasztó napon fizikálisan topon legyek. Hogy mi történt az utolsó asszóban? Hat tusos hátrányban is hittem a győzelemben. Szeretek vívni ezzel a francia sráccal, jól is ment egész nap, kifejezetten örültem, hogy őt tették befejezőnek. Csapatembernek tartom magam, és most természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események