Aranyos szavak – függetlenül az érmek színétől

febr 29, 2016 | Archív

Ilyenről csak álmodni lehet, az álmok pedig néha valóra válnak. Kadet női kard Eb-arany, ezüst, bronz, ötödik hely. Sikeresek és sikerkovácsok nyilatkozatai, Liza, Dóri, Gréta és

Ilyenről csak álmodni lehet, az álmok pedig néha valóra válnak. Kadet női kard Eb-arany, ezüst, bronz, ötödik hely. Sikeresek és sikerkovácsok nyilatkozatai, Liza, Dóri, Gréta és Bianka, no meg a mesterek! Gratulálunk!

Pusztai Liza, aki nem egészen 15 esztendősen lett kadet Európa-bajnok: “Nagyon izgultam az elején, és nem is indult valami jól a nap. Aztán ahogy jött a direkt kiesés, úgy kezdtem egyre jobban belejönni…

Novi Sad 29 / 2-09 / 03 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIPS CADETS AND JUNIORS Photo Augusto Bizzi Pusztai Liza és Bérczy Dóri „bemutatója” az Európa-bajnokság döntőjében.

Amikor sikerült a nyolc közé jutnom, akkor nagy kő esett le a szívemről, és utána csapattársaim ellen sikerült nyernem. Nagyon boldog vagyok, de még szebb lesz ez az Európa-bajnokság, ha csapatban is sikerül jó eredményt elérnünk!”

Novi Sad 29 / 2-09 / 03 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIPS CADETS AND JUNIORS Photo Augusto Bizzi

Bódy Benjámin, aki édesapjával, Bódy Istvánnal közösen a mesterei Lizának: “Köszönjük az MVSZ-nek és a szakmai vezetésnek, hogy mindenben segítették Lizát a szezon során. Nem az első eset, hogy nem sikerül neki a csoportmeccs úgy, ahogy szeretnénk, most is így történt. Utána viszont egyre jobban belejött, szépen és oksan vívott, nagyon büszkék vagyunk rá. Most egy kicsit örülünk, aztán jöhet a csapatverseny, ahol érthetően magasra került a léc…”

liza plusz bódyk

Bérczy Dorottya, kadet Európa-bajnoki ezüstérmes: “Nem hittem volna, hogy ilyen szuperül alakul ez a nap… Jól ment a vívás, ez az eddigi legnagyobb sikerem, rettentően örülök. Amikor a nyolcaddöntőben nyertem az ukrán lány ellen, akkor hittem el, hogy ebből sok minden összejöhet. Persze, ezek után szép lenne, ha ezt az ezüstöt is sikerülne fényesíteni a csapatversenyen!”

weisz dóri

Fehér Gábor, Dóri mestere, egyben a válogatott edzője: “Persze, a nap elején titkon reméltük, hogy összejön egy érem. Aztán ez lett belőle… Mindenki a maximumot nyújtotta, ráadásul kifejezetten szép és szakmailag értékes asszókat nyertek a mieink. Nem emlékszem arra, hogy női kard világversenyen aranyat, ezüstöt és bronzot nyertünk volna, de hozzá kell, hogy tegyem, sokat dolgoztak ezért a gyönyörű sikerért a lányok. Ezek után a csapatversenyen mindenki minket akar majd legyőzni, állunk elébe!”

négy lány vidám Vidám brigád. Bérczy Dorottya, Kern Bianka, Koós Gréta és Pusztai Liza. Gratulálunk!

Koós Gréta, kadet Európa-bajnoki bronzérmes: “A végét egy kicsit sajnálom, de azért nagyon boldog vagyok. Úgy utaztam ide, hogy a nyolc közé jutás volt a célom, és ezt sikerült túlteljesítenem! Naná, hogy a csapatot ezek után meg szeretnénk nyerni!”

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM