Aranyosan csengő bronzos szavak

ápr 4, 2014 | Archív

Jókedvű, boldog bronzérmes, elégedett válogatott edző - apró hiányérzettel. Egyetlen mondatban így foglalható össze a kadet világbajnoki bronzérmes Pásztor Flóra, és a fegyvernem

Jókedvű, boldog bronzérmes, elégedett válogatott edző – apró hiányérzettel. Egyetlen mondatban így foglalható össze a kadet világbajnoki bronzérmes Pásztor Flóra, és a fegyvernem válogatott edzője, Kiss Tibor nyilatkozata.

 

noi%20tordobogo[1]

 Nekünk a legkisebb a legnagyobb. Pásztor Flóra a másik bronzérmes olasz Borella, az ezüstérmes amerikai Massialas és a világbajnok orosz Martyanova társaságában.

 
Pásztor Flóra: “Nagyon boldog vagyok, még akkor is, ha tudom, hogy nyerhettem volna az elődöntőben. A reggeli első asszóm volt a legnehezebb, 15:14-re nyertem, ha az utolsó tust akkor nem sikerül beadnom, akkor most nem is kell nyilatkoznom… Úgy érzem, utána jól ment a vívás, két olyan asszót vívtam, amivel abszolút elégedett lehetek. Sajnos, az elődöntőben a vége nem sikerült. Én is tudom, hogy elrontottam, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy érmet nyertem! Köszönöm Mesteremnek, Sanyi bácsinak, Lórinak és mindenkinek, aki segített! Jövőre pedig megpróbálom tovább fényesíteni a világbajnoki érmemet!
 
floratibi[1] A büszke bronzérmes, és a visszafogottan mosolygó válogatott edző. Pásztor Flóra és Kiss Tibor.
 
Kiss Tibor: “Először is szeretném megköszönni mindhárom lánynak az egész éves munkáját. Nagyon sokat dolgoztunk, és a kétnapos versenyen szépen teljesítettek a versenyzők. Mindenki remekül vívott, ezzel az éremmel és a hetedik hellyel a verseny előtt látatlanban kiegyeztem volna. Most mégis van egy kicsi hiányérzetem, elvégre Eszti és Flóra is jelentős előnyről kapott ki, ezen a napon egy ennél is fényesebb szereplés lehetősége adva volt. A lányok méltatása mellett szeretnék gratulálni és megköszönni az éves munkáját és segítségét Kreiss Gábor vezetőedzőnek, Beliczay Sándornak, Szirmai Bendeknek, Mazza Lorenzónak és Kovács Editnek.” 

2014. április 04.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események