Aranyremények – négy éves szünet után

jún 3, 2014 | Archív

Sajtótájékoztatót tartott a szombaton kezdődő strasbourgi Európa-bajnokság előtt a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen jelen voltak a legjobb magyar vívók és a sportág vezetői.

Sajtótájékoztatót tartott a szombaton kezdődő strasbourgi Európa-bajnokság előtt a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen jelen voltak a legjobb magyar vívók és a sportág vezetői. Ugyancsak e rendezvényen jelentették be, hogy szövetségünk együttműködési megállapodást kötött a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel, valamint a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel.

Célegyenesbe fordult, mi több, lassan be is fejeződik a felkészülés a 2013/14-es szezon első felnőtt világversenyére, a strasbourgi Európa-bajnokságra. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délután a Magyar Vívó Szövetség a Corinthia Hotelben. Az eseményen ott voltak a válogatott erősségei, Szilágyi Áron, Szász Emese, Boczkó Gábor, Imre Géza és Márton Anna, valamint a világbajnok férfi párbajtőrcsapat vezetőedzője, Udvarhelyi Gábor. 

 
sajttajbocekszasz[1]
 Párbajhősök! A hétszeres Európa-bajnok Boczkó Gábor és a világranglistát vezető Szász Emese.
 
Az Európa-bajnokság esélyeinek taglalása előtt újabb két együttműködési megállapodást jelentett be Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke. Méghozzá két rendkívül jónevű, nagy hagyományokkal rendelkező céggel, a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel és a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel kötött szerződést a szövetségünk. Értelemszerűen a válogatott utazásában, utaztatásában kapunk jelentős segítséget, támogatást két új partnerünktől, melyet a sajtótájékoztatón a Mercedes részéről Sztipichné Kozári Edina marketing és PR vezető, illetve a VOLÁNBUSZ részéről dr. Dévényi Gergely vezérigazgató képviselt. 
 
sajttajvolan[1]
 A VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója, Dévényi Gergely aláírja a támogatási szerződést. Csampa Zsolt MVSZ-elnök érthetően elégedetten figyeli. 
 
Mindkét márkás cég képviselője kiemelte, hogy nem ez az első eset, hogy vállalatuk támogatja a sportot, Csampa Zsolt elnök pedig érthetően büszkén méltatta, hogy két, ilyen neves parter támogatja a jövőben a vívást.
 
A téma ezt követően természetesen az Európa-bajnokság volt, amely június 7. és 14. között lesz Strasbourgban. Érdekesség, hogy a magyar vívóválogatott legutóbb négy éve nyert aranyat a kontinensbajnokságon, Lipcsében a férfi párbajtőrcsapat révén. Tavaly a zágrábi Eb-n két ezüst- és három bronzérem volt a termés, négy csapatunk is dobogóra állhatott, ami nagy sikernek számított – csak az arany hiányzott. További különlegesség, hogy két, jelenlegi legeredményesebb vívónk, a női párbajtőrben világranglista-vezető Szász Emese, illetve az olimpiai bajnok Szilágyi Áron karrierje során még nem nyert Eb-aranyat, ugyanakkor a sajtótájékoztató másik két szereplője, Boczkó Gábor és Imre Géza mndösszesen 13 Eb-aranynál jár -, és reméljük nem ez lesz a végállomás… 
 
sajttajaron[1]
 Szilágyi Áron határozottan bosszús. Merthogy még nincs Európa-bajnoki aranya. Tenni fog róla…
 
Szász Emese elmesélte, hogy különösképpen nem is foglalkozott azzal, hogy a világranglista élére került nemrégiben, a havannai Világkupa-verseny után. Olyannyira nem, hogy a korábbi elsőtől, a román Branzától hallotta meg a hírt, ami persze nem töltötte el szomorúsággal… Tudja, hogy az Európa-bajnokságon esélyesként tekintenek rá, de egyelőre nem izgul, egyéniben és csapatban is bízik a jó szereplésben. Áron töredelmesen bevallotta, hogy valóban “csak” olimpiai és világbajnoki aranyérmes, de mivel a szezonja kifejezetten jól sikerült, két Vk-versenyt nyert, és egyszer második lett, így ezt az Európa-bajnoki hiányosságot akár orvosolhatja is. Boczkó Gábor pedig arról beszélt, hogy közel fél éves sérülése miatt igencsak hányattatottra sikeredett a szezonja, egyéniben még nem is vár el magától nagy eredményt, viszont abban bízik, hogy a csapatversenyen sikerül egy újabb, minél fényesebb éremhez segítenie a csapatot. Optimistán nyilatkozott az esélyekről a magyar csapat legfiatalabbja és legidősebbje, az Eb-n csak csapatversenyben induló Imre Géza, illetve a junior egyéni Európa- és világbajnok női kardozó Márton Anna is. 
 
sajttajmercipanka[1]
 A Mercedes volánjánál Márton Anna. Előzni szabad! – a világranglistán.
 
A magyar küldöttség első fele június 5-én kel útra Strasbourg felé. Az első versenyszámot, a férfi párbajtőrözők egyéni versenyét június 7-én, szombaton rendezik, és aznap bajnokot is avatnak. 
 
Az Európa-bajnokságról napi, részletes helyszíni beszámolókkal, fényképekkel és nyilatkozatokkal jelentkezünk, HAJRÁ MAGYAROK!
 
A strasbourgi vívó Európa-bajnokság programja, és a magyar résztvevők.
Június 7., szombat: férfi párbajtőr egyéni (Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter, Szényi Péter).
Június 8., vasárnap: női párbajtőr egyéni (Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka).
Június 9., hétfő: férfi tőr egyéni (Dósa Dániel, Németh András, Szabados Gábor, Szabados Kristóf); női kard egyéni (Garam Nóra, Márton Anna, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata).
Június 10., kedd: férfi kard egyéni (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron); női tőr egyéni (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Kreiss Fanny, Varga Gabriella).
Június 11., szerda: férfi párbajtőrcsapat (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter).
Június 12., csütörtök: női párbajtőrcsapat (Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka).
Június 13., péntek: férfi tőrcsapat (Dósa Dániel, Németh András, Szabados Gábor, Szabados Kristóf); női kardcsapat (Garam Nóra, Márton Anna, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata).
Június 14., szombat: férfi kardcsapat (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron); női tőrcsapat (Jeszenszky Szilvia, Knapek Edina, Kreiss Fanny, Varga Gabriella).

2014. június 03.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események