Áron és Andris bronzérmes Madridban!

máj 20, 2017 | Archív

Szilágyi Áron és Szatmári András egyaránt a harmadik helyen végzett a madridi férfi kard Világkupa-versenyen. Kétszeres olimpiai bajnokunknak, illetve az ebben a szezonban kiemelkedően

Szilágyi Áron és Szatmári András egyaránt a harmadik helyen végzett a madridi férfi kard Világkupa-versenyen. Kétszeres olimpiai bajnokunknak, illetve az ebben a szezonban kiemelkedően szereplő társának és mesterüknek egyaránt gratulálunk! A sanghaji tőr Grand Prix-n Mohamed Aida a 32-ben búcsúzott, Dósa Dani vasárnap folytathatja.

Időrendben a hölgyek kezdték a szombati versenynapot, tekintettel a Sanghaj és a Madrid közötti, hat órás időeltolódásra. És magyar idő szerint a reggeli órákra a hölgyek be is fejezték magyar szempontból a versenyt. Két válogatottunk számára egy győzelmet hozott a Grand Prix főtáblája, azt a 64 között Mohamed Aida aratta, aki a 64-ben 15:9-re legyőzte a japán Janaokát. Ugyanebben a szakaszban Kreiss Fanni ugyanennyire kapott ki a francia Blazetől. Aida a 32 között a juniorként minden bizonnyal felnőtt orosz válogatottá avanzsáló Martyanovát kapta ellenfélül, és 2:0 után a fiatal tehetség alaposan elhúzott, 11:5-re is vezetett. 41 éves klasszisunk innen még apránként visszakapaszkodott 12:10-ig, de a vége 15:11 lett – és a látottak alapján elmondható, hogy minden bizonnyal sokat hallunk még Martyanováról. Az ázsiai versenynapot a férfiak selejtezője tette teljessé, ahol a nagy mezőnyben magyar részről egyedül Dósa Dani volt érdekelt. Legjobb tőrözőnk ezúttal is sikeresen tejesítette a selejtezős penzumot, a főtábláért a hongkongi Csojt verte biztosan 15:10-re, ezzel a 64 közé jutott.

A sikerek ezen a napon Európához, pontosabban Madridhoz, még pontosabban a férfi kardozóinkhoz kötődtek. Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron és klubtársa, az ebben a szezonban remeklő Szatmári András ugyanis ismét kimagaslóan teljesített. Kezdjük Áronnal, elvégre a holtversenyes bronzérem esetében a rang elsőbbséget élvez… Decsi András tanítványa bivalyerős ágon jutott el a dobogóig. Már a 64 között a korábban a világranglista élmezőnyéhez tartozó, egyéni Európa-bajnok román Dolniceanut kapta, és 15:10-zel indította a napot. A folytatásban „pihentetőül” a kellemetlen német Kindlert intézte el (15:9), majd jöhetett az olimpia utáni időszakot kihagyó, egyéni világbajnok orosz klasszis, Jakimenko, és egy rendkívül szoros gigászok csatája, melyen Áron diadalmaskodott 15:14-re. A negyeddöntőben az olaszok egyik legjobbja, Berre várt rá, és az újabb 15:13 már az érmet jelentette!

Két magyar a dobogón Madridban, kimagasló teljesítmény!

Az eredményt csöppet sem kisebbítendő, de ennél tán valamivel könnyebb ágon masírozott el ugyanidáig vasasos klubtársa, Szatmári András. Gárdos Gábor tanítványa a lengyel Grzegoreket (15:11), majd az amerikai Dearyt (15:11) búcsúztatta, aztán a nyolcaddöntőben jöhetett a nagyobb falatnak számító, német színekben versenyző riói olimpikon, Szabó Mátyás, akit 15:13-ra győzött le Andris. A négy közé jutásért pedig következett a nap addigi meglepetésembere, a spanyol Mancheno, akinek 15:7-tel ért véget az addigi sikersorozata… Ezzel két magyar jutott a legjobb négy közé, ami nagyszerű teljesítmény, akkor is, ha a folytatás már nem sikerült. Áronnak az amerikai Dershwitz (8:15), Andrisnak a későbbi győztes német Hartung parancsolt megálljt, de még egyszer: a két bronzérem nagyon szép siker, gratulációt érdemel mester és tanítvány egyaránt – gratulálunk mi is! 

A többiekről: a 64 közé jutott további két magyar, Decsi Tamás és Gémesi Csanád egyaránt a 32-ben búcsúzott. Előbbit az olasz Occhiuzzi győzte le (10:15), Csanád pedig az orosz Gladkov elleni siker (15:11) után a már említett későbbi aranyérmes német Hartungtól kapott ki 15:13-ra.

Madridban vasárnap a férfi kard csapatversennyel, Sanghajban a férfi tőr egyéni GP 64-es táblájával folytatódnak a versenyek. 

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 135 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Janaoka (japán) 15:9, Kreiss-Blaze (francia) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mohamed-Martyanova (orosz) 11:15.

Végeredmény: 1. Batini (olasz), 2. Deriglazova (orosz), 3. Tripapina (orosz) és Thibus (francia), …18. Mohamed Aida, …48. Kreiss Fanni, …82. Lupkovics Dóra.

Férfi tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 149 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/2 vereség.

A 64 közé jutásért: Dósa-Csoj (hongkongi) 15:10.

Vasárnap a legjobb 64 között: Dósa-Simon (francia).

Férfi kard egyéni Világkupa, Madrid, 177 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Dolniceanu (román) 15:10, Szatmári-Grzegorek (lengyel) 15:11, Gémesi-Gladkov (orosz) 15:11, Decsi-Wagner (német) mérkőzés nélkül. 

A legjobb 16 közé jutásért: Szatmári-Deary (amerikai) 15:8, Szilágyi-Kindler (német) 15:9, Gémesi-Hartung (német) 13:15, Decsi-Occhiuzzi (olasz) 10:15.

Nyolcaddöntő: Szatmári-Szabó (német) 15:13, Silágyi-Jakimenko (orosz) 15:14.

Negyeddöntő: Szatmári-Mancheno (spanyol) 15:7, Szilágyi-Berre (olasz) 15:13.

Elődöntő: Szatmári-Hartung (német) 7:15, Szilágyi-Dershwitz (amerikai) 8:15.

Végeredmény: 1. Hartung (német), 2. Dershwitz (amerikai), 3. Szilágyi Áron (edző és válogatott edző: Decsi András) és Szatmári András (edző: Gárdos Gábor, válogatott edző: Decsi András), …21. Gémesi Csanád, …32. Decsi Tamás, …70. Kossuth Bálint, …76. Iliász Nikolász, …82. Péch Miklós, …133. Galgóczy Tamás.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események