Átlagon felüli női tőr, aluli férfi kard szereplés

nov 5, 2016 | Archív

Öt női tőrözőnk jutott a legjobb 32 közé a St. Maur-i, igen erős Világkupa-versenyen, és hasonlóra nagyon régen volt példa! Legjobban Knapek Edina szerepelt, aki a nyolcaddöntőben

Öt női tőrözőnk jutott a legjobb 32 közé a St. Maur-i, igen erős Világkupa-versenyen, és hasonlóra nagyon régen volt példa! Legjobban Knapek Edina szerepelt, aki a nyolcaddöntőben zárt. Kevésbé sikerült a szombat férfi kardozóinknak, a dakari Vk főtábláján egyedül Decsi Tamás nyert asszót – egyet.

Apró, nem látványos, de fontos lépést tett előre a női tőr szakág a St. Maur-i Világkupa-versenyen. Az is szép részeredménynek számított a közel 150 indulós, nagyon erős Világkupa-versenyen, hogy a selejtezőből heten jutottak a szombati főtáblára. Az pedig régen látott szakmai sikernek számít, hogy a 32 közé öten is bekerültek! Ez egyedül Kreiss Fanninak és Jeszenszky Szilvinek nem sikerült – utóbbi ráadásul honfitársától kapott ki… Bejutott viszont a két örökifjú édesanya, Knapek Edina és Mohamed Aida, illetve két junior tehetségünk, Pásztor Flóra és Kondricz Kata, valamint az egyre stabilabb Lupkovics Dóra. Két juniorunk ráadásul nagy bravúrt hajtott végre, Flóra 10:14-ről, Kata 9:13-ról fordított asszójában – csak így tovább!

kondricz-knapek-st-maur A jövő és a jelen. Kondricz Kata sikerének a későbbi nyolcaddöntős Knapek Edina örül.

A folytatásban aztán kiderült, hogy egyszerre több lépcsőfokot nem tudunk venni, a nyolcaddöntőbe egyedül Edina került, de ha őszinték akarunk lenni, akkor erre mellette Aidának, és talán valamennyire Dórinak volt esélye. Knapek Edinának a nyolcaddöntőben az újdonsült olimpiai bajnok, orosz Deriglazova jelentette a végállomást, ami azért bocsánatos vereségnek számít… (Később az orosz a versenyt is megnyerte.) Jöhet a vasárnapi csapatverseny, melyen remélhetően ismét bizonyít majd az Érsek Zsolt vezetőedző által irányított együttesünk. Mindenesetre a lecke fel van adva, a nyolcaddöntőben a régi rivális lengyelekkel mérkőznek majd a mieink.

pasztor-orom-st-maur Pásztor Flóra 10:14-ről győzött az orosz Alborovával szemben. Fordított, majd örült. Jól tette…

Dakarban már korántsem örülhettünk hasonló “részsikereknek”. A Vk-állomást kihagyó Szilágyi Áron, illetve a betegsége miatt itthon maradó Szatmári András hiányát a többiek nem tudták pótolni. Hárman (Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Kossuth Bálint) a 64 között, Decsi Tamás egy körrel később búcsúzott. Azt sem szabad elhallgatni, hogy a szenegáli mezőny korántsem volt teljes, ráadásul a mieink egyaránt elvileg verhető vívóktól szenvedtek vereséget. Ugyanakkor ennek azért különösebb jelentőséget nem kell és nem is szabad tulajdonítani – a vasárnapi csapatversenyen máris lehet és kell javítani, a negyeddöntőben ugyanis minden valószínűség szerint a britek lesznek a mieink ellenfelei. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Dakar, 95 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Decsi-Josida (japán) 15:8, Gémesi-Streets (japán) 14:15, Kossuth-Seitz (francia) 8:15, Iliász-Cavaliere (olasz) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Decsi-Schrödter (német) 12:15.

Végeredmény: 1. Anstett (francia), 2. Berre (olasz), 3. Homer (amerikai) és Curatoli (olasz), …19. Decsi Tamás, …36. Kossuth Bálint, 37. Iliász Nikolász, …39. Gémesi Bence.

Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 149 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Mohamed-Sauer (német) 15:9, Kondricz-Nisioka (japán) 15:14, Knapek-Dubrovich (amerikai) 15:8, Lupkovics-Jeszenszky 15:7, Pásztor-Alborova (orosz) 15:14, Kreiss-Nam (koreai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Knapek-Kondricz 15:13, Mohamed-Lacheray (francia) 11:15, Lupkovics-Ivanova (orosz) 8:15, Pásztor-Volpi (olasz) 9:15.

Nyolcaddöntő: Knapek-Derigazova (orosz) 9:15.

Végeredmény: 1. Deriglazova (orosz), 2. Ross (amerikai), 3. Errigo (olasz) és Ivanova (orosz), …12. Knapek Edina, …19. Mohamed Aida, …22. Pásztor Flóra, …28. Lupkovics Dóra, …32. Kondricz Kata, …39. Jeszenszky Szilvia, …58. Kreiss Fanni, …67. Gólya Fruzsina, …86. Balogh Orsolya, …88. Mesteri Viktória.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.