Átvette díját az OMS-Tata

ápr 29, 2015 | Archív

Miként arról már beszámoltunk, az egyéni sportágak között az OMS-Tata Iron Trade szakosztálya nyerte el a márciusi eredményeik alapján a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az

Miként arról már beszámoltunk, az egyéni sportágak között az OMS-Tata Iron Trade szakosztálya nyerte el a márciusi eredményeik alapján a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított “A hónap műhelye”-díjat, melyet a MOB székházában tartott ünnepségen át is vettek a tataiak.

 

Forrás: mob.hu

Az esemény gratulációval kezdődött, hiszen a jégkorongsportág részéről megjelent Kovács Zoltán főtitkár, illetve a díjazott klub (csapatban a hokisok nyerték el a díjat) képviseletében két fiatal játékos – Erdély Csanád és Vincze Péter -, akik tagjai voltak a krakkói divízió I/A-világbajnokságon kiharcolt A-csoportba kerülésért sikeresen küzdő felnőtt válogatottnak. 

Mint Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu kiadója, a MediaBook ügyvezetője elmondta, ez volt a 27. A hónap műhelye-díjátadó, és mindkét díjazott műhely duplázóként érkezhetett a MOB székházába.

 
 
Fábián László arról beszélt, a MOB egyik kiemelt célja az utánpótlássport erősítése, a szervezet ezért programokat is működtet. „Ezekből a fiatalokból lesznek a jövő nagyjai. Konkrét eset például a mostani díjátadó, a székesfehérvári hokisok közül ketten is tagjai voltak a hétvégén sikert elért felnőttválogatottnak.” A MOB sportigazgatója kifejtette, a kiemelt sportágfejlesztésnek, az utánpótlás-programoknak és a TAO-támogatásoknak köszönhetően több sportágban kiszélesedett az elmúlt években az utánpótlásbázis, illetve látszik a szisztematikus munka. Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója a magas színvonalú szakmai munkát emelte ki, majd annak adott hangot, hogy az utánpótlás-sportolók közül is egyre több példaképet lehet állítani a fiatalabb nemzedék számára.
 
Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség első embere a díj és a támogatások méltatása mellett kiemelte, láthatóan van igény a vívósportra az iskolákban is, ezt támasztja alá az iskolai vívóprogram népszerűsége és térhódítása. Az elnök a MOB-támogatásokra és az edzők felkarolására is kitért.
 
Plásztán Attila, a Tata ügyvezető igazgatója a húszesztendős tatai vívóklub bemutatásakor elmondta, mintegy 80 fiatalnak adnak sportolási lehetőséget. A párbajtőröző Kun Anna junior Európa-bajnok lett Mariborban, a szintén párbajtőröző Esztergályos Patrik a juniorcsapat tagjaként állhatott a dobogó második fokára. Felker Adrienn Kunnal egyetemben csapatban aranyérmes lett az udinei junior világkupán. Plásztán Attila kiemelte kollégája, Partali Csaba edzői tevékenységét is.
 

„Elkezdtem a felnőtt világkupákra járni, tapasztalatot szeretnék szerezni. Rióhoz úgy érzem, még fiatal vagyok, inkább Tokiót tartom reális célnak, 2020-ra készülök!” – hangsúlyozta a Nanjingban olimpiai bajnokságot nyerő Esztergályos Patrik. 

2015. április 29.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.