Az egyéni kvóta marad női párbajtőrben

jan 24, 2016 | Archív

Nem sikerült nyolc közé jutnia női párbajtőrcsapatunknak a barcelonai Világkupaversenyen. Ezzel végérvényesen eldőlt: ebben a fegyvernemben egyéniben lehetünk ott - és remélhetőleg

Nem sikerült nyolc közé jutnia női párbajtőrcsapatunknak a barcelonai Világkupaversenyen. Ezzel végérvényesen eldőlt: ebben a fegyvernemben egyéniben lehetünk ott – és remélhetőleg ott is leszünk – a riói olimpián, Szász Emese révén. Válogatottunk végül a tizennegyedik helyen végzett.

Az utolsó szalmaszál – ezt próbálta megragadni női párbajtőrválogatottunk a barcelonai csapat Világkupaversenyen. Ahhoz ugyanis, hogy maradjon esély az esetleges riói kvalifikációra, feltétlenül dobogós helyen kellett volna végezni a mieinknek. Ez egyébként ebben a ciklusban egyszer sem sikerült, és, sajnos, most sem. Más kérdés, hogy miként legutóbb, Legnanóban, úgy most is csak egy hajszál választotta el a mieinket a sikertől…

A legjobb 16 között Egyiptom volt a rivális, és talán egy picit szorosabban alakult az eleje a várrtnál, de az utolsó asszóban Szász Emese magabiztosan hozta a győzelmet. Jöhetett a nyolcaddöntő, az esélyesebbnek számító Korea ellen. Rendkívül szoros, taktikai csata dúlt a páston. Az első asszót Kun Anna 1:0-ra hozta, és ettől kezdve egyszer sem vezettek az ázsiaiak, egészen az utolsó percig… Az is igaz ugyanakkor, hogy két tusnál egyszer sem volt nagyobb a különbség a meccs során – csak a legvégén. 

Az utolsó asszóra egyenló állásnál állt fel Emese és Choi, sőt, a döntést is az utolsó percre hagyták a hölgyek. Sajnos, ez a koreainak kedvezett, ami azt jelentette, hogy a folytatásban a 9-16. helyért vívhattak a mieink. Sok sikerélmény ott sem jutott a mieinknek, a végén Emese pihent, jogosan, ettől kezdve számára mások a célok a szezon hátralévő részében… Győzni egyedül Venezuela ellen sikerült, így végül a 14. helyen zárt a Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese összeállítású válogatott.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupaverseny, Barcelona, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Egyiptom 45:37 (Szász +8, Kun +5, Budai -2, Révész -3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 14:17 (Kun +1, Budai -1, Szász -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Japán 27:45 (Szász -2, Budai -4, Révész -4, Kun -8).

A 13-16. helyért: Magyarország-Venezuela 42:29 (Révész +8, Kun +4, Budai +1).

A 13. helyért: Magyarország-Németország 40:45 (Budai 0, Révész -1, Kun -4).

Végeredmény: 1. Észtország, 2. Oroszország, 3. Korea, …14. Magyarország (Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.