Az utolsó “szabad” hétvége

aug 24, 2018 | Archív

A nyár utolsó hétvégéje, és az időszak utolsó versenymentes víkendje következik… Sokan már edzőtáborban készülnek az új szezonra, jövő héten elnökségi ülés, a hétvégén belgrádi szatellit verseny lesz.

A “szusszanásnyi szünet” kissé közhelyes jelzős szerkezete abszolút illik sportágunkra. Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt ért véget a 2017/18-as szezont záró vuhszi világbajnokság, jövő hétvégén pedig máris kezdődik a 2018/19-es idény, melyet a budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnokság koronáz majd meg júliusban. 

A rövid holt szezon, persze, többeknek már edzőtáborral telt, elvégre korosztályos válogatottjaink, illetve az egyesületek már megkezdték a felkészülést az újabb feladatokra. Jövő hét csütörtökjén szövetségünk is “beindítja” a szezont – elnökségi ülés lesz, melyen véglegesítik a válogatott kereteket, a versenynaptárokat, megvitatják az Európa- és világbajnoki beszámolókat – számos egyéb napirendi pontok mellett. A versenynaptár váza már természetesen jóval korábban elkészült, azonban a világversenyek időpontjain a nyár folyamán is változtattak – mi több, a világbajnokságok dátuma még mindig nem végleges… -, és a hazai naptárnak természetesen ehhez kell alkalmazkodnia. 

A hétvégén pedig beindul a szatellit-szezon. Újdonság, hogy a nemzetközi szövetség (FIE) ebben az idényben szeptemberre és októberre zsúfolta be valamennyi ilyen viadalát. Ezek olyan felnőtt versenyek, melyek “papíron” előszobái a Világkupáknak, ugyanakkor minimális világranglistapontot lehet szerezni rajtuk, ezért eddig nem voltak túlzottan népszerűek. Meglátjuk, változtat-e ezen valamit az új szisztéma, amely a belgrádi párbajtőrversennyel veszi kezdetét – számos magyar indulóval, de erről majd későbbi írásunkban.

A szeptember számunkra majd inkább hazai események okán kerül középpontba. Kezdve a Vívás Világnapjával, melynek legnagyobb magyarországi Flashmob megmozdulása a Hősök terén lesz, szeptember 8-án. A hónap második felétől pedig már megkezdődnek a korosztályos hazai válogató versenyek. Azaz: nem is olyan lassan, de biztosan beindul jövő héttől a 2018/19-es vívószezon – honlapunk természetesen igyekszik majd mindenről beszámolni! Hajrá, magyarok!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM