Azok a fránya egyetlen tusok…

nov 16, 2014 | Archív

Mindkét magyar párbajtőr-válogatott egyetlen tussal maradt alul a Világkupa-versenyek negyeddöntőjében. A férfiak Tallinnban kaptak ki 22:21-re Koreától, a hölgyek Xuzsuban maradtak alul

Mindkét magyar párbajtőr-válogatott egyetlen tussal maradt alul a Világkupa-versenyek negyeddöntőjében. A férfiak Tallinnban kaptak ki 22:21-re Koreától, a hölgyek Xuzsuban maradtak alul 32:31-re Olaszországgal szemben. Végül a nők az ötödik, a férfiak a nyolcadik helyen zártak. Ugyancsak nyolcadik lett a heidenheimi kadet európai körversenyen a 2000-es születésű Fekete Laura!

Hát szerencsénk az nem volt sem Európában, sem Ázsiában a vasárnapi párbajtőrcsapat Világkupa-versenyeken. Kísértetiesen hasonló utat járt be a negyeddöntőig a két válogatott egymástól néhány ezer kilométerre, de sajnos a happy end mindkét helyszínen elmaradt. Haladjunk időrendben és udvariassági sorrendben egyaránt, azaz a keleti helyszín és a női nem okán kezdjük a xuzsui női párbajtőrversennyel. 

 
A nyolcaddöntőben Hongkong nem jelentett akadályt a mieinknek (45:27), majd a negyeddöntőben Olaszország következett. Azok az itáliaiak, akik a kazanyi vb-bronzmeccsén nagy csatában nyertek ellenünk – és akik sajnos ezúttal megismételték ugyanezt. Pedig a lányok Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző beszámolója szerint egész nap nagyszerűen vívtak… Itt is szinte végig vezettek, az utolsó asszóra két tusos előnnyel állt fel Révész Julianna és a világbajnok Fiamingo. A fordulatos csörtében az olasz végül egyenlített, és a hirtelen halálban sajnos nyerni tudott 32:31-re. Szász Emesééknek az 5-8. helyért két újabb sima győzelem következett az Egyesült Államok, illetve Németország ellen. Ami összességében ötödik helyet ért, ami nem rossz, csak olyan közel volt az ennél is szebb eredmény…
 
Hogy bele lehet lépni kétszer ugyanabba a folyóba, azt a férfiak néhány órával később bizonyították be. Miután hozták a két kötelezőt Marokkó, majd Kazahsztán ellen, következett a Koreával szembeni negyeddöntő. Ahol az ázsiaiak ellen megtörtént ugyanaz, mint Ázsiában. Végig vezettünk egy-két tussal, de az utolsó asszóban Somfai Péter egyetlen fránya tussal kikapott – mint kiderült, a későbbi győztes koreaiaktól. Itt nem sikerült a folytatás sem, Svájc és Ukrajna egyaránt jobbnak bizonyult nálunk, így csapatunk a nyolcadik helyen zárt. Gelley István fegyvernemi vezetőedző így értékelte a látottakat: “Másfél hónapja elkezdtünk egy munkát, és most itt tartunk. Vannak bíztató jelek, hiszen heten jutottak egyéniben a legjobb hatvannégy közé. Viszont mindkét csapatverseny negyeddöntőjében minimális különbséggel alulmaradtunk, tehát a legfontosabb asszókat egyelőre nem sikerült megnyernünk. Azon dolgozunk, hogy ez is sikerüljön!”
 
A nap krónikájához tartozik, hogy Heidenheimben, a kadet női párbajtőrversenyen az alig 14 esztendős Fekete Laura bejutott a nyolcas döntőbe a 200 fölötti mezőnyben, ami nagyszerű eredmény, gratulálunk! Idehaza férfi tőr válogatót rendeztek, ahol a Szabados család dominált. 
 
Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Tallinn, 29 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Marokkó 45:25.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:27.
Negyeddöntő: Magyarország-Korea 21:22.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Svájc 39:45.
A 7. helyért: Magyarország-Ukrajna 41:45.
Végeredmény: 1. Korea, 2. Franciaország, 3. Németország, …8. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter)
 
Női párbajtőrcsapat Világkupa, Xuzsu, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyaroszág-Hongkong 45:27.
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 31:32.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:33.
Az 5. helyért: Magyarország-Németország 39:28.
Végeredmény: 1. Kína, 2. Olaszország, 3. Svédország, …5. Magyarország (Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka). 
 
Kadet női párbajtőr európai körverseny, 222 induló. A legjobb 32 között egyeneságon: Fekete-Billi (olasz) 15:13, Egerszegi-Brych (lengyel) 9:15, Molnár-Bozzi (olasz) 10:15, Kardos-Rizzi (olasz) 8:15, Szabó-Kaczmarska (lengyel) Szabó visszalépett.
A legjobb 24 között egyeneságon: Fekete-Kaczmarska (lengyel) 15:6.
A legjobb 12 között egyeneságon: Fekete-Cagnin (olasz) 4:15.
Vigaszágon a legjobb 32 között: Kardos-Molnár 15:10, Egerszegi-Konopleva (orosz) 12:15,.
Vigaszágon a legjobb 24 között: Kardos-Taraszova (orosz) 6:15.
Vigaszágon a legjobb 12 között: Fekete-Taraszova (orosz) 15:9.
Negyeddöntő: Fekete-Cagnin (olasz) 9:15.
Végeredmény: 1. Cagnin (olasz), 2. Isola (olasz), 3. Bozza (olasz) és Treudt-Gösser (német), …8. Fekete Laura, …23. Kardos Edina, …25. Szabó Viktória, …31. Egerszegi Alexandra, …34. Szőke Sára, …41. Gnám Tamara, …48. Nagy Kinga, …53. Pleesz Hanna, …59. Csoknyai Lilla, …61. Borsody Emma, …66. Gilányi Dóra, …75. Ladányi Nelli, …80. Trencsényi Sára, …99. Vértesi Lili, …101. Petri Renáta, …118. Tartóczky Vera, …123. Csiaki Dorottya, …153. Nagy Mira.
 
Férfi tőr válogató verseny, Sportcsarnok, 37 induló. Végeredmény: 1. Szabados Kristóf (Építők, edző: Marco Goncalves),  2. Szabados Gábor (Építők), 3. Mátyás Bálint (Törekvés) és Zalaba Péter (Építők), 5. Liszkai Tamás (Honvéd), 6. Dósa Dániel (Törekvés), 7. Insperger Sámuel (MTK), 8. Petrisic (horvát). A döntőben: Szabados K.-Szabados G. 15:11.

2014. november 16.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM