Balszerencsés Baltimore

jan 27, 2018 | Archív

Nem sikerült a mieinknek a női kard egyéni Világkupa-verseny az amerikai Baltimore-ban. A mieink a 64-es főtáblán nem nyertek asszót, a vasárnapi csapatversenyen lehet javítani.

Az amerikaiak – szokásukhoz híven – ismét új helyszínen, a Washington melletti Baltimore-ban rendezték női kard Világkupa-versenyüket. Az egyéni versenyek után leszögezhetjük – ezt a várost nem szeretjük… A legjobb 64 közé két magyar került az ötből, kiemeltként Márton Anna, valamint Katona Renáta. A szombati folytatás azonban egyiküknek sem sikerült. Mindkét magyar ázsiai ellenféltől kapott ki, a világranglista második helyéről rajtoló Márton Pankát a koreai Hvang (12:15), Renátát a japán Tamura győzte le (11:15).

Vasárnap még közelebb kerülhet a szívünkhöz Baltimore – következik a csapatverseny…

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Baltimore, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Katona-Tamura (japán) 11:15, Márton-Hvang (koreai) 12:15.

Végeredmény: 1. Criscio (olasz), 2. Emura (japán), 3. Lembacn (francia) és Noutcha (francia), …34. Márton Anna, …53. Katona Renáta, …84. Pusztai Liza, …94. László Luca, …108. Záhonyi Petra.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események