Bányai Zsombor értékel, örül és önkritizál

ápr 6, 2015 | Archív

Nagyszerűen indult magyar szempontból a junior világbajnokság. Bányai Zsombor rendkívül fényesen csillogó ezüstérmet nyert férfi párbajtőrben. De ahogy az egy ezüstérem

Nagyszerűen indult magyar szempontból a junior világbajnokság. Bányai Zsombor rendkívül fényesen csillogó ezüstérmet nyert férfi párbajtőrben. De ahogy az egy ezüstérem értékelésénél lenni szokott, azért nem teljesen elégedett.

 

Bányai Zsombor, a junior férfi párbajtőr-világbajnokság ezüstérmesének nyilatkozata, néhány perccel az elvesztett döntő után:
 

“Hadd szedjem össze kicsit a gondolataimat… Az elején kicsit nehezen melegedtem be, még akkor is, ha ez szerencsére az eredményességemen nem látszott. Aztán a negyeddöntőben és az elődöntőben vívtam két olyan asszót, amellyel én is elégedett voltam. A finálé? Tulajdonképpen ott is sikerült átvennem az irányítást, a vezetést, nyerhettem volna. Csakhogy elkövettem két olyan fegyelmezetlenséget, amelyet nem lett volna szabad. Tanulni fogok a saját hibámból, többet ilyen nem fordul elő. Azért természetesen nagyon örülök az ezüstéremnek, ezt reggel látatlanban elfogadtam volna. A csapatversenyen megpróbálunk mindent a címvédés érdekében, hallottam, hogy holnap nehéz meccseink lesznek, de megoldjuk őket! Még annyit, hogy a franciáknak egy újabb rovátkát húztam be az elvesztett csapat Eb-döntő után…” 

2015. április 06.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események