Bányai Zsombor nyolcaddöntőig jutott

jan 26, 2018 | Archív

A legjobb 16 jelentette a végállomást Bányai Zsombornak a heidenheimi férfi párbajtőr Vk-versenyen, a többiek korábban búcsúztak. A baltimore-i női kard Vk-n két magyar folytathatja a versenyt.

Ismét közel jutott a nyolcas döntőhöz Bányai Zsombor. Junior vb-ezüstérmesünk, aki jelenleg a felnőtt magyar ranglistát is vezeti, a Világkupa-versenyeken már többször is a nyolcas döntő kapujáig jutott – a heidenheimi “mammutviadalon” úgyszintén. Halla Péter 22 esztendős tanítványa a legjobb 64 között nagy fölénnyel győzte le azt az orosz Brujevet, aki előtte nyert Bourges-ban junior vb-t (15:7)… De az igazán nagy skalp a következő körben jött. Az olimpiai bajnok francia csapat egyik legjobbját, Jerent-t verte Zsombor 15:11-re a 16 közé kerülésért! A nyolcaddöntőben az olasz Cimini volt az újabb ellenfél, aki megállította tehetségünket, 15:9-re nyert ellene. A másik két, 64 közé jutott magyar az első körben búcsúzott, Rédli András egy tussal kapott ki az ukrán Hvoroszttól (3:4), Szényi Pétert pedig a későbbi aranyérmes  japán Minobe verte ki (2:6). Folytatás szobaton a csapatversennyel, melynek számunkra nagyobb lesz a jelentősége az eddigieknél, úgyhogy: hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőjével Zsombor szerepelt a legeredményesebben a mieink közül.

Női kardban Baltimore-ban léptek pástra a világ legjobbjai, köztük a mieink. Márton Anna kiemeltként természetesen csak magyar idő szerint szombat délután kapcsolódik be a küzdelmekbe, a többiek pedig felemásan szerepeltek. A csoportkörből az Amerikába utazó további négy magyarnak sikerült a továbbjutás, aztán viszont egyedül Katona Renáta tudott csatlakozni Pankához a japán Urano 15:11-es legyőzésével. Záhonyi Petra a 96 közé kerülésért, László Luca és Pusztai Liza a 64-be jutásért szenvedett vereséget.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Heidenheim, 316 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Bányai-Brujev (orosz) 15:7, Rédli-Hvoroszt (ukrán) 3:4, Szényi-Minobe (japán) 2:6.

A legjobb 16 közé jutásért: Bányai-Jerent (francia) 15:11.

Nyolcaddöntő: Bányai-Cimini (olasz) 9:15.

Végeredmény: 1. Minobe (japán), 2. Nyikisin (ukrán), 3. Cimini (olasz) és Anyohin (orosz), …16. Bányai Zsombor, …34. Rédli András, …52. Szényi Péter, …67. Buta Levente, …75. Berta Dániel, …142. Somfai Péter, …177. Esztergályos Patrik, 178. Fenyvesi Csaba, …203. Siklósi Gergely, …213. Peterdi András, …239. Bakos Bálint.

Bányai Zsombor nagyon értékes győzelmet aratott a francia Jerent ellen.

Női kard egyéni Világkupa, Baltimore, 156 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Katona Renáta 4 győzelem/2 vereség, Pusztai Liza 3/3, László Luca 3/3, Záhonyi Petra 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Pusztai-Ivaniscsanka (fehérorosz) 15:5, László-Ni (kínai) 15:6, Záhonyi-Funke (német) 13:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Katona-Urano (japán) 15:11, Pusztai-Gargano (olasz) 12:15, László-Noutcha (francia) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Márton-Hvang (koreai), Katona-Tamura (japán).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események