Battai Sugi újabb aranyérme!

dec 2, 2018 | Archív

Gödöllő után Eislingenben is aranyérmet nyert Battai Sugár Katinka az európai kadet női kard körversenyen, gratulálunk! A férfi kardcsapat ugyanitt bronzérmes lett, míg Szűcs Luca a hatodikként zárt.

Egyetlen szoros asszója volt a nap folyamán Battai Suginak Eislingenben, a többiek megszorítani sem tudták Dávid László mindössze 15 éves tanítványát. Pedig a Stuttgart melletti női kard kadet európai körversenyen rendkívül erős és népes mezőny jött össze. A több mint 200 induló között egyaránt ott voltak az amerikaiak, az oroszok, az olaszok, a franciák, az ukránok és még sorolhatnánk. No meg a magyarok, akik közül négynek sikerült a legjobb 32 közé jutás. A nyolcba kerülés pedig a korosztály két legnagyobb tehetségének, Szűcs Lucának, illetve a már említett Suginak. 

Battai Sugi a második kadet európai körversenyét nyerte ebben a szezonban!

Luca végül hatodik lett, ez a szófiai győzelme után újabb értékes helyezésnek számít. Sugi pedig gondoskodott arról, hogy az európai körverseny újabb állomásán is magyar siker szülessen! Veretlen csoportkör után, táblaegyesként, csupa fölényes győzelemmel jutott el a négyes döntőig, ahol egyetlen szoros meccsét vívta, 15:14-re verte az amerikai Avakiant, majd a fináléban simán, 15:7-re az ugyancsak amerikai Millert. Gratulálunk mesternek és tanítványnak egyaránt!

A férfiaknál a kardcsapatok léptek szombaton pástra. A Horváth Gergő, Ondrik Konrád, Pintér Levente, Szántó Zoltán összeállítású kvartett úgy lett bronzérmes, hogy az elődöntőben az amerikaiak második csapatától szenvedett 45:38-as vereséget. A tengerentúliak uralták a számot, a négy közé három csapatuk jutott, a mieink viszont tökéletesen megvédték az öreg kontinens becsületét, ami legalábbis jó előjel a februári kadet Európa-bajnokság előtt…

Eredmények. Kadet női kard egyéni európai körverseny, Eislingen, 202 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Battai-Maeschke (német) 15:4, Szűcs-Cotoloni (olasz) 15:10, Bata-Petrone (olasz) 15:14, Beviz-Llewellyn (brit) 15:11, Keszei-Kim (amerikai) 10:15, Báthory-Tori (francia) 6:15, Missurai-Berman (amerikai) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Battai-Berman (amerikai) 15:5, Szűcs-Frenna (olasz) 15:6, Bata-Korsak (ukrán) 14:15, Beviz-Strzalkowski (amerikai) 11:15. 

Nyolcaddöntő: Battai-Korsak (ukrán) 15:8, Szűcs-Tranquille (francia) 15:6.

Negyeddöntő: Battai-Strzalkowski (amerikai) 15:9, Szűcs-Miller (amerikai) 11:15. 

Elődöntő: Battai-Avakaian (amerikai) 15:14.

Döntő: Battai-Miller (amerikai) 15:7.

Végeredmény: 1. Battai Sugár Katinka (edző: Dávid László, válogatott edző: Bódy Benjámin), 2. Sky Miller (amerikai), 3. Mikaela Avakian (amerikai) és Xenia Lackmann (amerikai), …6. Szűcs Luca (edző: Bódy István, válogatott edző: Bódy Benjámin), …31. Beviz Dorottya, 32. Bata Édua, …37. Missurai Pálma, …43. Keszei Kira, …61. Báthory Kata.

Kadet férfi kardcsapat európai körverseny, Eislingen, 32 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Németország 4 45:26, Magyarország 2-Németország 38:45.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 2 45:24.

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:38.

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 39:45.

A 3. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 3 45:38.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Egyesült Államok 2, 3. Magyarország (Horváth Gergő, Ondrik Konrád, Pintér Levente, Szántó Zoltán, edzők: Bódy Benjámin, Ravasz Etele, Noseda Tibor, Kósa Miklós, válogatott edző: Ravasz Etele), …19. Magyarország 2 (Baaken Solt, Fekete-Kovács Máté, Szabó Márton).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.