Befejeződött a veterán világbajnokság

okt 16, 2016 | Archív

A férfi párbajtőrcsapat hetedik helyével befejeződött a németországi Stralsundban a veterán világbajnokság. A mieink a versenyen egy ezüst- (Gyurkán Judit, női párbajtőr, +50) és

A férfi párbajtőrcsapat hetedik helyével befejeződött a németországi Stralsundban a veterán világbajnokság. A mieink a versenyen egy ezüst- (Gyurkán Judit, női párbajtőr, +50) és két bronzérmet (Csák Attila, Riesz Gábor, férfi tőr, +50) nyertek. Gratulálunk – nemcsak az érmeseknek, hanem valamennyi magyar indulónak.

Az utolsó napon magyar részről egyedül a férfi párbajtőrcsapat volt érdekelt a veterán világbajnokságon. A mieink két értékes győzelemmel eljutottak a negyeddöntőig, a legjobb 16 között Franciaországot verték meg a mieink, a negyeddöntőben Svédországtól kaptak ki a magyarok. 

Eredmények. Veterán világbajnokság, Stralsund.

Férfi párbajtőrcsapat, 17 induló. A csoportmérkőzéseken: Magyarország-Oroszország 26:25, Magyarország-Olaszország 24:30.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 30:23.

Negyeddöntő: Magyarország-Svédország 19:30.

Végeredmény: 1. Németország, 2. Nagy-Britannia, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Halmos András, Szalay Károly, Jelics Popa Gyula, Pap Jenő, Szentkirályi István, Imreh László).

Női kardcsapat, 5 induló. Végeredmény: 1. Németország, 2. Egyesült Államok, 3. Nagy-Britannia.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM