Bejglisütés, bevásárlás elhalasztva – 15 verseny a hétvégén!

dec 15, 2016 | Archív

Miközben az ünnepeket megelőző hétvége a családok számára a bevásárlással és a karácsonyi készülődéssel telik, addig sportágunkban még egy utolsó, háromnapos nagyüzem

Miközben az ünnepeket megelőző hétvége a családok számára a bevásárlással és a karácsonyi készülődéssel telik, addig sportágunkban még egy utolsó, háromnapos nagyüzem következik. Péntektől vasárnapig, a kadet korosztálytól a felnőttig, Cancuntól Budapesten át Burgosig rendeznek majd rangos versenyeket.

Kezdjük a sort a felnőttekkel! Legjobb kardvívóink a világ túloldalán, a mexikói Cancun közelében lépnek majd pástra a Maya Rivierán, méghozzá férfi és női Grand Prix-versenyen. A mieink a “legerősebb sorokkal” utaztak, pástra lép a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezette világbajnoki ezüstérmes férfi kardcsapat, illetve az Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna vezette női. (Időjárásjelentés: 29-30 fok, napsütés – mindezt nézik majd a vívócsarnokból a mieink…) A fegyvernem fiataljainak Budapesten, az UTE megújult termében lesz jelenésük, itt rendezik a hétvégén a kadetok, majd a juniorok hazai válogatóversenyét, azaz ebben a fegyvernemben mindhárom korosztály pástra lép. (Időjárásjelentés: száraz, de hideg idő, maximum 1-2 fok. Szombat hajnalban mínusz 7 fokot is mérhetnek, mindenki vigyázzon magára útközben!)

Bázelból két évvel ezelőtt aranyéremmel tért haza a junior férfi párbajtőrcsapat.

Párbajtőrben a juniorok egyéniben és csapatban is Világkupa-, valamint hazai ranglistapontokért küzdenek majd szombaton és vasárnap. Bázelben az erősebb nem utazik majd péntek hajnalban autóbusszal Svájcba, Esztergályos Patrik sérülése miatt még mindig nem léphet pástra, de Siklósi Geri vezérletével a maximális mennyiségű, 12 magyar ott lesz majd a 200 fős mezőnyben (Időjárás: derült, téliesen enyhe idő, 5 fok körüli hőmérséklet, magas svájci árakkal tovább hűtve a kedélyeket.) Női párbajtőrözőink Burgosban próbálnak majd szerencsét. A távolinak mondható spanyol helyszínre kilencen utaztak el, Plásztán Attila válogatott edző tavalyi tapasztalatai alapján itt nem a kinti hőmérséklettel, hanem a csarnokéval van a gond, ahol gyakorlatilag egyáltalán nem fűtöttek. (Idő: szombaton akár 12 fok is lehet, és a nap is kisüthet, bízunk abban, hogy a teremben nem lesz sokkal hidegebb.)

Végezetül tőrben londoni csúcshétvége vár a mieinkre. Pénteken és szombaton a juniorok Vk-versenyen, majd vasárnap a felnőttek 200 indulós Vk-szatellit versenyen szerepelnek. A helyszínért olyan nagyon senki se irigykedjen, egyrészt nagy a tét – itt is beszámítanak a versenyek a hazai ranglistába – és hatalmas a mezőny. Másrészt a “távol kelet-londoni” helyszín egy jó órányira van a nevezetes Oxford street-i karácsonyi forgatagtól, így gyaníthatóan senki sem ott veszi majd meg az ajándékokat… (Időjárás: 10 fok és napsütés, se köd, se eső, tényleg bolond az idő…). Végezetül pedig a junior női tőrözők – ugyancsak egyéniben és csapatban – Lyonban lépnek pástra, ahol kívánjuk nekik, hogy legyenek olyan eredményesek, miként egykoron Nébald György volt, aki 1990-ben itt nyerte meg második egyéni világbajnoki aranyérmét. (Időjárás: 7-8 fok, borús idő, a tipikus kontinentális éghajlat télen.)

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM