Békéscsabai konditeremavató

jún 26, 2018 | Archív

Az Alföld Vívó Akadémia szakosztályának vívóterme tovább gazdagodott. Csampa Zsolt elnök és Kiss Tibor alpolgármester kedd délelőtt felavatta a csarnokhoz kapcsolódó vadonatúj konditermet.

Több évtizede, hogy a vidéki vívás egyik fellegvára Békéscsaba, amely az elmúlt időszakban Alföld Vívó Akadémia néven szállítja az eredményeket. Az egyesület vívócsarnokához csatlakozóan most jelentős fejlesztést hajtottak végre. A Magyar Vívó Szövetség a kiemelt kormánytámogatás sportágfejlesztési alapjából 17 millió forinttal támogatta a vadonatúj konditerem létrehozását, mely közvetlenül kapcsolódik a vívóteremhez. A beruházás további 3 millió forintját Békéscsaba városa biztosította. 

Az Alföld Vívó Akadémia jelenleg kétfegyvernemes szakosztály, és elsősorban párbajtőrben ér el kimagasló sikereket. Galli Zsolt vezetőedző az egyesület motorja, az AVÁ-s vívók ebben a szezonban valamennyi korosztályban képviseltették magukat a különböző világversenyen, az újabb beruházás pedig garantáltan megkönnyíti a mai víváshoz elengedhetetlen fizikális felkészülést. 

A békéscsabai eseményen kedden Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, és Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere vágta át a beruházást felavató nemzeti szalagot, az eseményen a kadet világbajnoki bronzérmes, Petri Renáta és a felnőtt magyar bajnok, ifjúsági olimpikon Dékány Kinga segédkezett. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.