Berta Dani a nyolcaddöntőig jutott

okt 29, 2016 | Archív

Berta Dániel szerepelt a legjobban a magyarok közül a berni férfi párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A 22 éves pécsi versenyző a nyolcaddöntőig jutott, míg Somfai Péter a 32

Berta Dániel szerepelt a legjobban a magyarok közül a berni férfi párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A 22 éves pécsi versenyző a nyolcaddöntőig jutott, míg Somfai Péter a 32 között zárt. A svájci víkend vasárnap a csapatversennyel folytatódik, a mieink a 16 között a német-dán meccs győztesével találkoznak. 

A csupasz számok a következők: 12 magyar lépett pástra a berni férfi párbajtőr idénnyitón, 3 jutott a legjobb 64 közé, és a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a mieink részére. Természetesen mindebből semmiféle következtetést nem lehet és nem is szabad levonni, az teljesen nyilvánvaló volt, hogy más világ kezdődik Rio után ebben a fegyvernemben (is). Azt is tegyük hozzá, hogy a nyári, lipcsei világbajnokság még nagyon messze van, Tokióról nem is beszélve…

No de lássuk, mi is történt szombaton Bernben! A versenyben maradó három magyar száma körönként apadt eggyel-eggyel. A 64 között Szényi Péter szenvedett vereséget az amerikai Rodneytól. Kár, mert az amerikainál papíron bőven akadtak nehezebb ellenfelek a főtáblán… (13:15) Ugyanakkor Somfai Péter végig vezetve nyert a legjobb lengyelnek számító Zawrotniakkal szemben (15:9), és Berta Daninak sem jelentett gondot a venezuelai Hernandez legyőzése (14:11). 

berta-dani-bern Berta Dani szerepelt legjobban megfiatalított berni párbajtőrcsapatunkból.

A 32 között riói bronzérmesünk alaposan “belehúzott”, a verseny egyik legnagyobb egyéniségével, az ukrán Nikisinnel találkozott. Péter mindent megpróbált, de végig a rendkívül rutinos ukrán akarata érvényesült, aki végül 15:9-re nyert. Dani viszont biztosan használta ki azt, hogy ágán meglepetésre búcsúzott a francia Borel, és az őt kiverő svájci Pittet-nek esélyt sem hagyott (8:14). Ezzel nyolcaddöntőbe jutott a pécsiek junior világbajnoka, és nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak, hogy összejöjjön pályafutása második felnőtt döntője. Ám ehelyett riválisának, az orosz Glazkovnak jött össze karrierje első fináléja… A két fiatal 9:9-ig fej-fej mellett haladt, a meccs hajrájában azonban Glazkov talált kétszer, és az utolsó másodpercek rohanásában csak tovább nőtt a különbség (9:14). Ezzel Berta Dani a 14. helyen zárt, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény – csak közel volt a bravúr. Mentségére legyen mondva, a későbbi „meglepetés aranyérmestől” szenvedett vereséget. Mert ilyen ez a párbajtőr…

Vasárnap a csapatversenyekkel zárul a berni víkend, a Somfai Péter, Berta Dániel, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely összeállítású magyar kvartett a nyolcaddöntőben kezd a német-dán mérkőzés győztesével. 

Eredmények. Férfi párbajtőr Világkupa-verseny, Bern, 240 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Somfai-Zawrotniak (lengyel) 15:9, Berta-Hernandez (venezuelai) 14:11, Szényi-Rodney (amerikai) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Berta-Pittet (svájci) 14:8, Somfai-Nikisin (ukrán) 9:15.

Nyolcaddöntő: Berta-Glazkov (orosz) 9:14.

Végeredmény: 1. Glazkov (orosz), 2. Ujama (japán), 3. Nikisin (ukrán) és Santarelli (olasz), …14. Berta Dániel, …22. Somfai Péter, …43. Szényi Péter, …69. Bakos Bálint, …71. Bányai Zsombor, …121. Siklósi Gergely, …123. Andrásfi Tibor, …150. Koch Máté, …159. Cho Taeun Sándor, 160. Buta Levente, …168. Bányai Botond, …237. Kiss Gergő.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események